nieuws

NVU niet naar Enschede om te protesteren tegen komst asielzoekerscentrum

Het Eschmarkerveld in Enschede waar het azc moet komen
Het Eschmarkerveld in Enschede waar het azc moet komen
De extreem-rechtse Nederlandse Volks-Unie komt maandag niet naar Enschede om te protesteren tegen de komst van een asielzoekerscentrum in de stad.
Constant Kusters van de NVU laat weten dat er alleen wat lokale leden van zijn organisatie zullen komen. "Maar we komen niet met de hele partij. Dit is een regionaal iets, het heeft onze aandacht, niets meer dan dat. We kunnen niet overal zijn."
Kusters laat weten dat er wel enkele leden van de NVU in Enschede verwacht worden. "Maar dat zijn regionale partijleden die zich bij het protest voegen. Ze zullen niet herkenbaar zijn als NVU-leden, ik snap de ophef niet zo. Het zijn gewoon leden die gewoon naar die bijeenkomst gaan."

AZC Alert Enschede

Tegenstanders van het toekomstige azc Eschmarkerveld, die zich hebben verenigd in 'AZC Alert Enschede' riepen gisteren de Nederlandse Volks-Unie op om maandag niet naar Enschede te komen. Maandag praat de gemeentepolitiek in een commissievergadering over de bouw van een azc.

De NVU zegt op haar Facebookpagina te zijn gevraagd voor het flyeren en mee te lopen in een protestmars vanaf het Van Heekplein naar het stadhuis. AZC Alert Enschede nam op de Facebookpagina afstand van de demonstratie èn van de NVU.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.