Betaald voetbal

FC Twente Vrouwen wint ook tweede editie van de Supercup, Ajax in Amsterdam verslagen

Jansen en Kaptein vieren een treffer
Jansen en Kaptein vieren een treffer © Orange Pictures
FC Twente Vrouwen heeft ook de tweede editie van de Supercup gewonnen. De bekerwinnaar was in Amsterdam met 5-2 te sterk voor landskampioen Ajax. Vorig jaar won Twente de opening van het seizoen ook al van de Amsterdamse ploeg.
Al binnen de minuut was het raak voor Twente. Nieuwkomer Liz Rijsbergen schoot van afstand via de binnenkant van de paal raak. Het leek daar ook bij te blijven in de eerste helft, maar kort voor rust kopte Renate Jansen de 0-2 achter Dionne van der Wal. Ashleigh Weerden kon nog iets terug doen, maar Daniëlle de Jong zorgde ervoor de Twente met de marge van twee de rust in ging.

Twente loopt simpel uit

Kort na rust kwam de spanning terug. Tiny Hoekstra schoot binnen nadat de bal terugkwam van de paal. Na een uur was de marge echter weer twee omdat Jansen haar tweede van de middag maakte. Een paar minuten later was het beslist toen Wieke Kaptein de vierde van de middag maakte voor Twente: 1-4.
De 17-jarige Eva Oude Elberink maakte het feestje compleet door bij haar debuut de 1-5 te maken. Romée Leuchter deed nog iets terug, maar dat was te laat om het nog spannend te maken. Het eindigde in 2-5 op sportpark De Toekomst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.