Betaald voetbal

Vellios kopt PEC Zwolle in knotsgekke slotfase langs Almere City

Makkelijk ging het niet, maar PEC Zwolle heeft de twee zege in de Eredivisie sinds de promotie binnen. De ploeg uit de provinciehoofdstad won bij mede-promovendus Almere City door een treffer diep in blessuretijd van invaller Apostolos Vellios.
Het had al vroeg 0-1 kunnen zijn, maar de kopbal van Thomas Lam uit een hoekschop ging in de tweede minuut maar net over. Het werd wel vroeg 0-1, en hoe?! Van den Berg schoot de bal vanuit een volley fantastisch in de kruising.

Geen grote kansen

PEC Zwolle bleef na die treffer veel beter dan de thuisploeg. Maar het leverde de ploeg geen grote kansen op in het eerste half uur. Vooral in de eindfase van de aanvallen ging er veel mis bij de ploeg van trainer Johnny Jansen. Na een half uur probeerde Lennart Thy het van afstand, maar dat schot was te slap.

Bijna 0-2

Ferdy Druijf was vijf minuten voor rust veel dichter bij de 0-2, maar schoot van dichtbij op de benen van doelman Nordin Bakker. Even later kopieerde Van den Berg bijna zijn treffer, maar dit keer vloog de bal net over de lat. het bleef in de eerste helft bij 0-1.

Geen strafschop

Almere kwam beter uit de kleedkamer en had meer de bal. Een paar minuten in de tweede helft dacht het een strafschop te krijgen na hands van Anselmo Garcia Mac Nulty, maar na inmenging van de VAR draaide arbiter Marc Nagtegaal zijn beslissing terug.

Van La Parra gevaarlijk

Aan de andere kant kreeg Lam een goede kans, maar ook hij stuitte op Bakker. Almere bleef jagen op de gelijkmaker en Rajiv van La Parra schoot voorlangs. Even later mikte hij wel tussen de palen, maar stond Jasper Schendelaar in de weg. Die redde daarna ook op een inzet van Jochem Ritmeester van de Kamp.

Knotsgekke blessuretijd

In de blessuretijd leek Almere op weg naar het eerste punt ooit in de Eredivisie doordat Joey Jacobs de gelijkmaker binnenkopte. In de eerstvolgende aanval aan de andere kant kopte Vellios echter ook raak. Er kwam een biertje op het veld en dus werd er ook nog tijdelijk gestaakt.
Daarna stonden er nog 90 seconden op de klok en pakte invaller Anouar El Azzouzi ook nog zijn tweede gele kaart. De gelijkmaker kwam er niet meer en dus pakte PEC weer drie punten en daarvan heeft het er nu zes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.