Geluidsmetingen voor festivals in park de Weezenlanden Zwolle

In Zwolle zijn vandaag verschillende geluidstesten gedaan bij mensen die rondom park de Weezenlanden wonen in de stad. Er is veel ophef geweest over de overlast van verschillende muziekfestivals in het park.

De gemeente wil een geluidsnorm vaststellen in het nieuwe evenementenbeleid. Omdat er zoveel klachten en zelfs rechtszaken zijn geweest, wil wethouder de Heer een degelijk onderzoek naar de mate van geluid buiten en in de huizen rondom het park.

Niveaus in huis moeten binnen norm vallen

Adviesbureau DGMR is als onafhankelijke partij ingeschakeld door Zwolle om te meten hoeveel geluid de huizen tegenhouden. Het gaat er om dat het geluidsniveau in huis binnen de norm valt die in het evenementenbeleid is vastgesteld.

Maandagmiddag is onder meer bij de meneer Schouten aan de Ten Oeverstraat gemeten. Hoewel het geluid waar mee getest werd anders is dat het geluid wat normaal geproduceerd wordt bij een dancefestival, zijn de testresultaten goed te vertalen naar de situatie rondom de festivals.

Gevels vormen buffer

DGMR meet namelijk hoeveel de gevels tegenhouden aan geluid, de buffer als het ware. Die waardes kunnen dan gebruikt worden bij geluidsmetingen tijdens een festival. Schouten heeft vertrouwen in het onderzoek. Hij vindt festivals en reuring bij de stad horen, maar vindt ook dat er goed naar de mate van overlast moet worden gekeken.

Schouten is blij dat de klachten van omwonenden serieus worden genomen door de gemeente.

Meer over dit onderwerp:
overlast Zwolle muziek IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren