nieuws

Uitreiking Cultuurprijs Overijssel te zien bij RTV Oost

Typhoon is één van de genomineerden voor de Cultuurprijs Overijssel
Typhoon is één van de genomineerden voor de Cultuurprijs Overijssel
Het Prins Bernhard Cultuur Fonds (PBC), RTV Oost en de dagbladen De Stentor en Twentsche Courant Tubantia organiseren, na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, voor de tweede keer de Cultuurprijs Overijssel.
Op donderdag 24 september wordt die cultuurprijs uitgereikt in de Deventer Schouwburg. TV Oost zendt zondag 27 september een uitgebreide samenvatting van de uitreiking uit in OverUIT de Kunst.

Genomineerden 2015

De genomineerden voor de Cultuurprijs Overijssel 2015 zijn André Manuel, muzikant, acteur, columnist en cabaretier uit Diepenheim, zanger en bandleider Typhoon uit Zwolle en theaterproductie The Young Ones uit Zwolle.
Naast de cultuurprijs wordt ook de Talentprijs bekendgemaakt. Hiervoor zijn genomineerd blues rock band Texas Radio uit de Hof van Twente, Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel uit Zwolle en cabaretier en stand upper Thijs Kemperink uit Albergen.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Ank Bijleveld, commissaris van de Koning, Jan Willem de Vriend, dirigent van HET Symfonieorkest, Alex Kühne, directeur van de Deventer Schouwburg, Dick Laning, cultuurkenner en vertegenwoordiger van de Stentor en Carl Wittrock, dirigent en componist uit Goor en winnaar van de Cultuurprijs Overijssel 2014.
Naast de jury bepalen ook de inwoners van Overijssel wie de Cultuurprijs en Talentprijs in ontvangst mag nemen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.