nieuws

Solidair053 in Enschede laat van zich horen tijdens protestmars tegen azc

"Vluchtelingen welkom, geen ruimte voor racisme." Met die woorden roept een groep Enschedeërs voorstanders van het asielzoekerscentrum in Enschede op vanavond een tegengeluid te laten horen bij de protestmars die tegenstanders hebben georganiseerd.
'Vluchtelingen welkom' versus 'geen vluchtelingentsunami'. Het zijn de twee stemmen die vanavond te horen zijn in Enschede. Meer dan vierhonderd Facebookgebruikers hebben op de pagina 'Enschede zegt nee tegen azc' al aangegeven vanavond bij de protestmars te zijn, van het Van Heekplein naar het stadhuis. Hoeveel mensen gehoor geven aan de oproep die protestmars te overstemmen, is nog niet duidelijk.

Fluitjes en toeters

Welk geluid harder klinkt blijkt vanavond. De voorstanders van een azc vragen deelnemers aan hun actie "fluitjes, toeters, muziekinstrumenten en spandoeken" mee te nemen "zodat we kunnen laten zien waar Enschede voor staat: voor de opvang van vluchtelingen, tolerantie en solidariteit en tegen racisme, xenofobie en vreemdelingenhaat." De aftrap voor beide acties is 18.00 uur.
De beide protesten gaan vooraf aan de commissievergadering in het stadhuis. Daar praat de politiek over de locatie voor het azc. De beoogde plek is het Eschmarkerveld tussen Enschede en Glanerbrug. Daar moet volgend jaar een centrum geopend worden voor zo'n 600 mensen, zowel mannen, vrouwen als kinderen.
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.