Betaald voetbal

Ron Jans nieuwe hoofdtrainer FC Utrecht: "Soms zijn er kansen om gepakt te worden"

De rustperiode van Ron Jans bleek van korte duur
De rustperiode van Ron Jans bleek van korte duur © Orange Pictures
Ron Jans is de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. De 64-jarige Zwollenaar heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2025 in de Domstad, waar hij de opvolger is van de eind vorige maand ontslagen Michael Silberbauer.
Jans zette halverwege juni een punt achter een succesvolle periode bij FC Twente en gaf aan toe te zijn aan een periode van rust. "Afgelopen zomer had ik voor ogen om een sabbatical te nemen tot januari, maar soms zijn kansen er om gepakt te worden", legt hij uit op het digitale thuis van zijn kersverse werkgever.

Mogelijkheden

De afgelopen week werd duidelijk dat Jans op pole position lag om bij FC Utrecht aan de slag te gaan. "Het eerste gesprek met FC Utrecht ging niet uit mijn hoofd: ik zie de mogelijkheden die hier liggen en voel de drang mijn bijdrage te leveren. Daarom ben ik ingestapt bij FC Utrecht, een prachtige club met een grote achterban. Het fundament ligt er, de spelersgroep heeft genoeg kwaliteit en ik geloof er heilig in dat we samen voor Europees voetbal kunnen gaan", aldus Jans.

Veel ervaring

Technisch directeur Jordy Zuidam is blij dat FC Utrecht erin is geslaagd Jans binnen te halen. "Hij heeft als hoofdtrainer bij diverse clubs in binnen- en buitenland gewerkt, neemt veel ervaring met zich mee, is een Nederlandse trainer die de Eredivisie door en door kent en heeft bij meerdere clubs bewezen het maximale uit een spelersgroep te kunnen halen”, aldus Zuidam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.