nieuws

Universiteit Twente stijgt naar plek 188 op wereldranglijst

Universiteit Twente stijgt op wereldranglijst
Universiteit Twente stijgt op wereldranglijst
De Universiteit Twente in Enschede is op de QS World University Ranking gestegen van plaats 212 naar plaats 188.
De universiteit laat sinds vorig jaar een stijgende lijn zien op de universiteitenranglijst. In 2013 stond de universiteit nog op de 228ste plek. In 2014 was dat plaats 212. Dit jaar staat de Universiteit dus in de top 200 van de wereld.

Cambridge

De wereldranglijst wordt aangevoerd door het Amerikaanse Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Cambridge. De hoogst genoteerde Nederlandse universiteit is de Universiteit van Amsterdam (UvA), die op de 55ste plek staat.
Opvallend is een flinke daling in één van de specialisatieranglijsten. Op het gebied van ingenieurswerk en technologie staat de Universiteit Twente op plek 204. Een jaar eerder was dat nog plek 126. Op de specialisatieranglijst Natuurwetenschap was juist weer een flinke stijging te zien, van plek 289 naar plek 211.

Meer lijstjes

Als het gaat om ranglijsten voor universiteiten circuleert er nog een lijst die wereldwijd universiteiten rangschikt. In maart behoorde de Universiteit Twente niet tot de 200 best presterende universiteiten van de wereld volgens de reputatieranglijst van het Britse tijdschrift Timers Higher Education. Het tijdschrift plaatste de Universiteit Twente ergens tussen plek 201 en 225.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.