Nieuws

Benefietwedstrijd voor zieke voetbaltrainer René Remie levert tienduizend euro op

René Remie en zijn vrouw Miranda spreken de spelers toe.
René Remie en zijn vrouw Miranda spreken de spelers toe. © Harry Hol
Met een benefietwedstrijd, een veiling en een loterij wisten de vrienden, familie en collega's van de zieke voetbaltrainer René Remie uit Almelo tienduizend euro in te zamelen. Het geld is bedoeld voor aanpassingen aan de woning van René en een rolstoelbus. Dit alles om de door een hersenbloeding getroffen trainer bij zijn gezin thuis te laten wonen en te revalideren.
Door de hersenbloeding lijdt René aan het 'locked-in-syndroom', wat betekent dat zijn geest nog goed functioneert maar hij zijn lichaam niet kan gebruiken. Communiceren doet hij via een letterkaart, waarbij zijn vrouw Miranda de letters afgaat en René door een duimbeweging aangeeft welke hij bedoelt.

Zwaar

De revalidatie gaat volgens René (via zijn vrouw) goed maar het is zwaar. "Maar het is niet anders. Ik wil er zijn voor mijn gezin, dat vind ik heel belangrijk." Dat er een benefietwedstrijd voor hem georganiseerd wordt, mede door jeugdvriend Steve Lemaire, vindt hij uniek. "Dat kan eigenlijk alleen maar bij De Bleek, want daar staat de persoon centraal. Hier heb ik een mooie voetbalcarrière gehad. Ik vind het heel bijzonder dat dit voor mij wordt georganiseerd en dat iedereen zijn best doet."
Benefietwedstrijd voor zieke voetbalcoach René Remie
Meedoen aan deze actie was voor oud profvoetballer Hendrie Krüzen vanzelfsprekend. "Ik heb hem nog als jongen jongen gecoacht. En als je hoort wat hem is overkomen, dan wil je iets doen. Het doel is dat zijn huis aangepast wordt en dat hij passend vervoer krijgt. Dat is gewoon heel belangrijk."

Speech

Tijdens de rust van de benefietwedstrijd spreekt René de spelers nog een keer toe, opnieuw via een vooraf geschreven speech, waarin hij hen bedankt voor de kleur die ze aan zijn carrière hebben gegeven. Na de wedstrijd is het tijd voor de veiling van door spelers gedoneerde shirts, en een loterij. Ook spreken bekende voetballers hem via een groot scherm toe om te vertellen wat René voor hen betekent en wensen hem sterkte.
De totaalopbrengst van de avond is uiteindelijk tienduizend euro. Dat komt bovenop het bedrag van honderdduizend euro dat via een eerdere crowdfunding werd opgehaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.