nieuws

Onbegrip over aanslag bij slachtoffers van vuurwerkbom uit Deventer

De schrik zit er nog steeds goed in bij Gerrit en Betty van der Kaap uit Deventer. Zaterdagochtend ontplofte in de Leonard Springerlaan een vuurwerkbom die aan hun voordeur hing. Gerrit wil nog deze week camera's ophangen.
Het raam, de kozijnen en de voordeur zijn zwaar beschadigd. Op camerabeelden van een naburige camera is een grote lichtflits te zien wanneer de bom ontploft. Er is ook een dader te zien op de beelden. Deze persoon is een paar minuten bezig om de bom te bevestigen en steekt daarna de banden van de auto lek. Vervolgens laat de dader de bom van afstand ontploffen.

'Dit is geen geintje meer'

Gerrit en Betty lagen te slapen toen de bom omstreeks twee uur afging. Ze werden wakker van de rookmelders. Buurtbewoners waren toen al naar buiten gekomen. Toen ze er later die ochtend achter kwamen dat ook de banden van hun auto lek waren gestoken, kreeg het paar argwaan. "Dit is geen geintje meer, maar een gerichte aanslag", zegt Gerrit. Over het waarom tast Gerrit in het duister: "Ik zou niet weten wie ons iets aan wil doen, als er iets is dan mogen ze aanbellen en dan krijgen ze kop koffie en praten wij het uit".
Of het een vergissing is, en de bom voor iemand anders bedoeld zou zijn, wil het echtpaar niet te veel kwijt. "Het is natuurlijk vreemd dat de banden van onze auto lek gestoken zijn, het moet haast wel tegen ons gericht zijn." De politie is met een onderzoek bezig en heeft daarbij de hulp van camerabeelden. Het paar hoopt dat de dader zich vrijwillig meldt.

Bewakingscamera's

Gerrit en Betty slapen slecht en gaan deze week nog bewakingscamera's aan hun huis hangen. "De volgende keer zal de dader niet ontkomen". Tot die tijd is Gerrit 's nachts extra waakzaam en gaat hij bij ieder geluid kijken wat er aan de hand is.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.