nieuws

Gemeente doet onderzoek naar Marktplein Tubbergen; dwangsom niet uitgesloten

Geld
Geld
De eigenaren van Marktplein Tubbergen moeten waarschijnlijk voorlopig even stoppen met de verkoop van kleine spullen. Dat is het gevolg van een voornemen van het gemeentebestuur van Tubbergen, die de situatie waarin de onderneming verkeert onder de loep gaat nemen. Ondertussen dreigt mogelijk een dwangsom voor de winkel.
Marktplein Tubbergen biedt aan particulieren de mogelijkheid om kleine en grote spullen te verkopen. Volgens de vergunning mag de winkel alleen grote spullen verkopen. De verkoop van kleine spullen - detailhandel genoemd - hoort in het centrum thuis.

Gemeenteraad wil onderzoek

Tijdens de raadsvergadering afgelopen maandagavond heeft de gemeenteraad van Tubbergen het college van burgemeester en wethouders verzocht te onderzoeken of het mogelijk is om eventueel -met een bestemmingsplanwijziging en een aanpassing van de detailhandelsvisie - de activiteiten van Marktplein Tubbergen alsnog mogelijk te maken.
Het college heeft de opdracht gegeven om dit onderzoek te laten uitvoeren. Ondertussen constateert het college dat er op dit moment in strijd wordt gehandeld met het bestemmingsplan en de vergunning en dat er een zogeheten handhavingsverzoek is binnengekomen. Als gevolg moet de gemeente optreden.

Voornemen tot opleggen dwangsom

Dat betekent dat er een voornemen tot het opleggen van een dwangsom wordt uitgevaardigd. Met andere woorden: de gemeente kan een boete opleggen als er op korte termijn nog steeds kleine spullen worden verkocht. Als het onderzoek positief uitpakt voor Marktplein Tubbergen, dan wordt het handhavingsbesluit opnieuw tegen het licht gehouden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.