Nieuws

Losserse wethouder Jimme Nordkamp (26) op plek 24 kandidatenlijst PvdA-GroenLinks

Jimme Nordkamp, hier op een foto uit 2018
Jimme Nordkamp, hier op een foto uit 2018 © RTV Oost / Teun van der Velden
Jimme Nordkamp (26), wethouder in de gemeente Losser, staat op plek 24 van de kandidatenlijst van PvdA-GroenLinks voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Hij is daarmee de hoogst geplaatste Overijssellaar op de gezamenlijke kieslijst van de linkse partijen, die vanmiddag werd gepresenteerd.
Nordkamp is sinds zijn 21ste actief als raadslid voor de PvdA. Vorig jaar werd hij op zijn 25ste wethouder in de gemeente Losser. Een gooi naar de Tweede Kamer is met plek 24 niet onrealistisch voor Nordkamp: in de recente peiling staat PvdA-GroenLinks op 24 zetels.
Lijsttrekker van PvdA-GroenLinks voor de verkiezingen in november is Frans Timmermans, gevolgd door de Tilburgse wethouder Esmah Lahlah. GroenLinks-gezicht Jesse Klaver staat op derde plaats. Op de lijst van de gezamenlijke partijen staan verder opvallend veel politici die in de Randstad wonen.
Het gaat overigens nog om een conceptkandidatenlijst; de leden van beide partijen moeten er nog over stemmen.

Nog drie Overijsselaars in de race

De PvdA-GroenLinks heeft ook een staartlijst, waarop drie Overijsselaars staan die mogelijk nog geselecteerd kunnen worden voor de definitieve kieslijst met 50 namen. Het gaat om raadslid Romano Boshove voor GroenLinks in de gemeente Hardenberg op plek 47, Eefke Meijerink van de PvdA uit Zwolle op plek 48 en Verone de Vries voor GroenLinks gemeente Hof van Twente uit Goor op plek 49.
PvdA-GroenLinks heeft vijf verschillende staartlijsten opgesteld, voor vijf regio's in Nederland. Overijssels valt daarbij onder regio Noord, samen met Groningen, Friesland en Drenthe.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.