Overige sporten

Organisatie Singelloop Enschede schrapt 10 Engelse Mijl en past 5 Engelse Mijl aan vanwege de hitte

Singelloop Enschede
Singelloop Enschede © Organisatie Singelloop Enschede
Er wordt zondag geen 10 Engelse Mijl gelopen tijdens de Singelloop Enschede. De 5 Engelse Mijl wordt in aangepaste vorm gelopen. Dat heeft de organisatie zaterdagmiddag besloten vanwege de hitte die wordt verwacht. De afgelopen dagen werd al duidelijk dat er zeer waarschijnlijk aanpassingen zouden worden gedaan.
"We hebben de afgelopen dagen de weersvoorspellingen voortdurend gemonitord en staan in nauw contact met de Veiligheidsregio en gemeente", aldus voorzitter Marc Woesthuis van de organisatie. "We hebben een hitteprotocol, dat voor deze 26e editie voor het eerst ingezet moet worden."
"We hebben bijvoorbeeld vandaag, zaterdag, in het Volkspark op de tijden waarop gestart en gefinisht wordt, metingen verricht om te ervaren hoe het is qua omstandigheden en temperatuur. Dat heeft ertoe geleid dat we besloten hebben een aantal aanpassingen te doen: de 10 Engelse Mijl wordt geannuleerd, de 5 Engelse Mijl aangepast in startgroepen en tempo’s. Op deze wijze hopen we een verantwoord evenement te kunnen organiseren."
Eerder besloot de organisatie al op te schalen wat betreft hoeveelheid waterposten, sponsbakken en medische begeleiding.
Alle deelnemers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het besluit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.