Amateurvoetbal

HSC'21 voorkomt in extremis nederlaag tegen hekkensluiter, Sallandse derby eindigt onbeslist

HSC'21-doelman Bob Peterman
HSC'21-doelman Bob Peterman © Orange Pictures
Op deze warme zondagmiddag werd er gewoon gevoetbald in het landelijke amateurvoetbal. HSC'21 ontving in de Derde Divisie promovendus Hoogeveen, terwijl in Heino de Sallandse derby op het programma stond.
HSC'21 is uitstekend aan het seizoen begonnen. De ploeg van Daniël Nijhof behaalde al zeven punten uit de eerste drie duels en kon bij winst op het nog puntloze Hoogeveen bovenaan aansluiten bij Genemuiden, Urk en Harkemase Boys.
Nadat cluptopscorer Cenk Uguz een grote kans had gemist, sloegen de bezoekers genadeloos toe via Jeroen Kamphuis. De gastheren uit Haaksbergen hadden het betere van het spel, maar konden de verdediging van de formatie uit Drenthe voor rust niet verschalken.
Na rust was het wachten op de gelijkmaker, maar na iets meer dan een uur spelen verdubbelde de hekkensluiter de score via Sil Kuurman. Yannik de Vries bracht de spanning een klein kwartier voor tijd weer terug en diep in blessuretijd maakte Michael Wensing de verdiende 2-2.

Sallandse derby

Op Sportpark De Kampen stond zondagmiddag de Sallandse Derby op het programma. Het nog puntloze Heino nam het op tegen het nog foutloze Rohda Raalte, dat bij winst de koppositie in de Vierde Divisie zou overnemen. Heino kwam echter tien minuten voor rust op voorsprong dankzij een doelpunt van Tim Leferink.
De tweede helft was nog geen minuut oud toen Kevin Peppels de gelijkmaker op het scorebord zette. De bezoekers waren vervolgens op zoek naar de winnende treffer, terwijl de thuisploeg gokte op de counter. In de spannende slotfase kregen beide ploegen nog goede mogelijkheden op drie punten, maar gescoord werd er niet meer en zo eindigde het in 1-1.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.