Nieuws

Inbrekers stelen groot geldbedrag bij buitenzwembad in Balkbrug

Inbrekers bij het Heuveltjesbosbad in Balkbrug
Inbrekers bij het Heuveltjesbosbad in Balkbrug © Plaats Delict
Dat een heleboel vrijwilligers elke dag hard werken om het Heuveltjesbosbad in Balkbrug in stand te houden, daar hebben twee inbrekers geen enkele boodschap aan. Ze breken 's nachts een kluis open en stelen de opbrengst van het zwembad na een zonnige week met veel badgasten. "Dit is ontzettend frustrerend voor de medewerkers", vertelt de politie.
In de kluis zat een behoorlijk geldbedrag, de opbrengst na een mooie en drukke week in juni. Op camerabeelden is te zien dat in de nacht van zondag 18 op maandag 19 juni twee personen bij de entree van het gebouw rond dwalen. Vermoedelijk zijn het mannen, maar dat is moeilijk te zien omdat ze zich volledig hebben vermomd. Rond drie uur 's nachts wordt het hele gebouw doorzocht.
Ze breken uiteindelijk meerdere deuren open om verschillende ruimtes in te komen. In een van de ruimtes bevindt zich een kluis. Die wordt opengebroken en de inhoud nemen ze mee.
Hoewel de gezichten van de inbrekers niet te zien zijn, hoopt de politie toch dat iemand hen herkent. Bijvoorbeeld aan hun houding, het postuur of de manier van lopen. Eén van de inbrekers lijkt ook goed de weg te weten, mogelijk is diegene op voorverkenning geweest of heeft vaker het zwembad bezocht.

Tips?

- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
- Gebruik het tipformulier
Zaaknummer: 2023275178

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.