SP wil spoeddebat over miljoenenstrop nieuwbouw Stadkamer Zwolle

De fractie van de SP wil aanvullende informatie van het Zwolse college over de extra kosten die moeten worden gemaakt bij de verhuizing van de Stadkamer naar de nieuwe locatie aan de Zeven Alleetjes.

Nu het project ruim 4 miljoen euro duurder uitvalt door onder meer een omvangrijke asbestsanering, vraagt de partij zich af of het stadsbestuur het project nog wel afdoende overziet.


Omvangrijk asbestprobleem
De SP-fractie was destijds voorstander van verhuizing naar de Zeven Alleetjes, onder andere omdat dit financieel gezien de meest aantrekkelijke optie leek. Inmiddels zijn er meerdere, onverwachte extra kostenposten bijgekomen.

Daar is in de eerste plaats het omvangrijke asbestprobleem: het opruimen van de asbest, de verbouwing, de gederfde huurinkomsten en de tijdelijke behuizing van de Stadkamer kosten bijna 3 miljoen extra.

Opeenstapeling van problemen

Maar zaken als tegenvallende aanbestedingen, extra inrichtingskosten voor de Stadkamer en extra interne sloopkosten in de Diezerstraat hebben niets met asbest te maken en veroorzaken in totaal ook een tekort van bijna 1,2 miljoen. Het is een opeenstapeling van problemen die er voor zorgt dat de SP een debat wil over de wijze waarop het project geleid wordt.

Meer over dit onderwerp:
Stadkamer Asbest SP Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren