Nieuws

112 Nieuws: Autobrand in Oldenzaal en woningbrand in Losser

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven vandaag in onze provincie.

20.15 uur | Auto vat vlam in Oldenzaal en brandt volledig uit

Rond acht uur vanavond is een auto tijdens het rijden in brand gevlogen op de Gammelkerstraat in Oldenzaal. De vlammen sloegen snel om zich heen, toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de auto al volledig in brand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.
De brand is inmiddels geblust, de Gammelkerstraat is afgesloten voor alle verkeer.
Auto vat vlam en brandt volledig uit
Auto vat vlam en brandt volledig uit © News United/Dennis Bakker

19.45 uur | Vlammen slaan over op woning in Losser, brand onder controle

Een brand in een garage aan de Markeweg in Losser is vanavond overgeslagen op de woning. Volgens de brandweer, die met meerdere eenheden uitrukte, hebben de bewoners het pand verlaten.
Brand in garage Losser, vlammen slaan over op woning
De brand is inmiddels onder controle, nacontroles worden nog uitgevoerd. De brand is vermoedelijk ontstaan door een elektrische auto.
Garagebrand in Losser overgeslagen op woning
Garagebrand in Losser overgeslagen op woning © News United/Pascal Vlutters

13.10 uur Ontploffing in keuken van brasserie in Deventer

In de keuken van een brasserie in winkelcentrum Colmschate in Deventer heeft zich aan het begin van de middag een kleine ontploffing voorgedaan in de keuken. Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte één persoon gewond. De gewonde is naar het ziekenhuis gebracht.
Bij een brasserie in Deventer zou vandaag een ontploffing zijn geweest in de keuken.
Bij een brasserie in Deventer zou vandaag een ontploffing zijn geweest in de keuken. © NewsUnited/Luciano de Graaf
De brandweer rukte met drie voertuigen uit, ook meerdere politiewagens kwamen ter plaatse. Uit voorzorg werd er ook een traumahelikopter opgeroepen en een ambulance gestuurd.
Mensen die op het terras zaten, moesten vertrekken. De politie heeft het terras van de brasserie afgezet met linten.

11.45 uur | Gewonde bij ernstig ongeluk in Enschede

In Enschede botste een scooterrijdster op een vrachtwagen.
In Enschede botste een scooterrijdster op een vrachtwagen. © NewsUnited/Dennis Bakker
Een vrouw is aan het einde van de ochtend met spoed naar het ziekenhuis gebracht na een ongeluk in Enschede. De vrouw zat op een scooter die op de Gronausestraat in botsing kwam met een vrachtwagen. Hoe zwaar de vrouw gewond is geraakt, is niet bekend. Er werd een traumahelikopter opgeroepen maar deze werd later weer geannuleerd.
De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk

07.50 uur | Woningoverval in Kampen, politie zoekt vier mannen

De politie is in Kampen op zoek naar vier mannen in de omgeving in de Boomgaard in de wijk het Onderdijks. De zoektocht volgt na een melding over een woningoverval. Het gaat om vier mannen tussen de 20 en 25 jaar oud met een donkere huidskleur. Mogelijk heeft het viertal mutsen bij zich. Mensen die iets zien, krijgen van de politie het verzoek niet zelf actie te ondernemen maar 112 te bellen.
Een politieauto staat bij een woning aan het Onderdijks in Kampen.
Een politieauto staat bij een woning aan het Onderdijks in Kampen. © Niels Janssen

07.24 uur | Auto op zijn kant op N18 tussen Enschede en Haaksbergen

Op de N18 bij Haaksbergen is vanmorgen een ongeluk gebeurd waarbij een auto op de zijkant terecht is gekomen. Twee ambulances en een brandweerwagen zijn ter plaatse voor assistentie. De auto reed vanuit Enschede naar Haaksbergen over de weg. Hoe het ongeluk is ontstaan, is niet bekend.
Rijkswaterstaat is opgeroepen om het verkeer in goede banen te leiden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.
Auto op zijn kant op N18.
Auto op zijn kant op N18. © NewsUnited/Dennis Bakker

06.43 uur | Vrouw ramt schutting en eindigt bijna in zwembad

Een enorme ravage, gisteravond in Glanerbrug. Daar reed een automobilist door een schutting de tuin van een woning in en belandde bijna in een zwembad. Het leverde een enorme chaos op, waarbij meerdere woningen op de Heidevlinder zonder stroom kwamen te zitten. Lees het complete verhaal hier.
Auto ramt schutting in Glanerbrug

06.30 uur | Auto belandt in sloot in Almelo

In Almelo is gisteren een auto te water geraakt. De auto stond op de oprit bij een woning aan de Bassin. Vervolgens rol de de auto van de oprit en kwam tot stilstand met de neus in een sloot. De eigenaar van de auto zag het gebeuren maar kon niet meer voorkomen dat zijn auto in de sloot terechtkwam. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water gehaald. De eigenaar de auto weer op de oprit kon plaatsen. Het is niet bekend hoeveel schade de auto heeft
Auto in Almelo belandt in sloot.
Auto in Almelo belandt in sloot. © NewsUnited/Floris Kayim

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.