Blunder of niet? Bergkerk Deventer in de steigers tijdens jubileum Dickens Festijn

De Deventer Bergkerk staat in december tijdens het 25-jarig jubileum van het Dickens Festijn in de steigers. De kerk wordt gerenoveerd. "Pijnlijk", zegt wethouder Hartogh Heijs.

De organisatie van het Dickens Festijn in het Deventer Bergkwartier wil dit jaar flink uitpakken omdat het evenement voor de 25ste keer wordt gehouden. "En dan is het een ongelukkige samenloop van omstandigheden dat de kerk juist dan in de steigers staat", zegt Hartogh Heijs. "Jammer."

Niet werken door gierzwaluw

Volgens de wethouder is het niet mogelijk om de restauratie later te laten plaatsvinden. "We hebben bijvoorbeeld te maken met de gierzwaluw die hier een bepaalde tijd van het jaar is. Dan mogen we niet aan de kerk werken. Daarnaast hebben we nu geld gekregen van de provincie en dat betekent dat we dit jaar moeten starten met de werkzaamheden. En er zijn ook technische redenen waarom het zo snel moet."

De Deventer Bergkerk wordt voor een kleine twee miljoen euro opgeknapt. De provincie Overijssel betaalt daar 1,1 miljoen euro aan mee. De gemeente Deventer doet 6,5 ton in het zakje. Onder meer de dakspanten van de kerk moeten worden aangepakt. Daarnaast krijgt de kerk klimaatvoorzieningen die meer tentoonstellingen mogelijk maken. De renovatie moet volgend jaar april klaar zijn.

 

Deel dit artikel:

Reageren