Nieuws

Dauwpop uitgeroepen tot Beste Festival van 2023: "Kippenvel, echt zo tof"

Festival Dauwpop in Hellendoorn
Festival Dauwpop in Hellendoorn © RTV Oost
Dauwpop is uitgeroepen tot het beste festival van 2023! Bij de verkiezing door Festileaks, een van de belangrijkste festivalsites van de Benelux, kwam het festival in Hellendoorn als winnaar uit de bus. "We zijn er superblij mee!"
De hele zomer kunnen bezoekers van festivalwebsite per categorie cijfers geven aan door hen bezochte festivals. Meer dan 100.000 festivalbezoekers brachten hun stem de afgelopen tijd uit, op ruim 250 Nederlandse en internationale festivals. Dauwpop wint de categorie beste festival en komt in de categorieën Beste sfeer en Beste terrein ook in de top-5.

Supertevreden

Jan-Jaap Bulder van Dauwpop glimt van trots, blij dat ze het nu eindelijk van de daken mogen schreeuwen. "Het mailtje kwam vorige week compleet onverwacht binnen. Kippenvel, dit is echt zo tof. We hebben er wel een klein biertje op gedronken, maar de crew is nog druk met een heleboel andere festivals dus we gaan het met de hele club nog vieren."
"Vorig jaar zaten we bij een aantal categoriëen al in de top-5, dat was al heel cool. En dit jaar krijgen we dan het beste rapportcijfer overall. We kregen onlangs ook al de 3FM Het Leukste Publiek-prijs, dus het zegt wel dat het publiek gewoon supertevreden en enthousiast is over Dauwpop. En daar maken we Dauwpop ook voor."
Jan-Jaap Bulder van Dauwpop in de uitzending van Paula
Ruim 20.000 mensen kwamen begin juni op het festival af: twee dagen lang ging het dak eraf in het Hellendoornse bos. Op de verschillende podia traden onder meer The Prodigy, Franz Ferdinand, Son Mieux, Goldband en The Opposites op.
Dauwpop was vorig jaar ook al goed bezig bij de verkiezing van Festileaks. Toen werd het festival derde in de categorie Beste Sfeer. In de categorie Beste Locatie eindigde het festival als vierde en in de categorie Beste Eten & Drinken werd Dauwpop vorig jaar vijfde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.