Nieuws

UPDATE: Nep-koerier meldt zich bij de politie, zo werken deze oplichters

Gezochte nep-koerier Almelo meldt zich na uitzending opsporingsprogramma
Gezochte nep-koerier Almelo meldt zich na uitzending opsporingsprogramma © Plaats Delict
De oplichting van een ouder echtpaar in Almelo is deels opgelost. De nep-koerier die bij ze thuis bankpasjes kwam ophalen heeft zich gemeld bij de politie. Hij koos eieren voor zijn geld. Nog geen dag na de uitzending van Plaats Delict met deurbelbeelden van de man die aanbelt en zegt: "Hai, ja, ik moest die pas komen ophalen, post van het DHL-punt".
Nu hij bekend is, kan de politie verder speuren naar de andere oplichters. Want die beroven ouderen van hun geld. De pasjes die de koerier ophaalde zijn gebruikt om mee te pinnen door een andere man. Die wordt nog wel steeds gezocht. Nadat de koerier 'doei' zei, nam deze -nog steeds gezochte- pinner het pasje over....
Pinner PD070 wordt nog steeds gezocht
Help mee deze man te vinden en deze fraudevorm te stoppen. Bel bij herkenning meteen de tiplijn van de politie (0800 - 6070) of tip bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Geef nooit je bankpas mee

De politie blijft erop hameren: geef tijdens telefoongesprekken of bij de voordeur nooit je pincode, en geef ook nooit pasjes mee. Echte banken vragen daar nooit om. Als er iets aan de hand is met je rekening, heeft de bank zelf alle mogelijkheden om je rekening direct te blokkeren. Daar hebben ze geen pasjes of pincodes voor nodig. Is het gesprek aan de telefoon toch zo overtuigend en denk je echt dat je een bankmedewerker aan de lijn hebt? Zeg dat je over enkele minuten terug belt, hang op en bel het nummer dat je hebt van je eigen bank. Check daar of het verhaal dat je zojuist hebt gehoord wel klopt. Het kan veel (financiële) ellende voorkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.