Nieuws

Onderzoek na meerdere politieacties bij mannenontmoetingsplaats Bruggelen

De politie heeft dit jaar tot twee keer toe het bos bij parkeerplaats Bruggelen bij Apeldoorn doorzocht op mannen die daar na zonsondergang rondliepen. Een aantal mannen spreekt over "een ware razzia".
Het bos bij Bruggelen staat bekend als plek waar mannen elkaar ontmoeten voor seksuele contacten.
Stichting Platform Keelbos doet een oproep aan iedereen die tijdens de politieacties is bekeurd. Keelbos wil helpen bij het bezwaar maken tegen de bekeuringen. Seks in de buitenlucht is wettelijk toegestaan, mits dit uit het zicht gebeurt.

"Politie en boswachters houden razzia’s"

Mannen die bekeurd zijn, spreken zelf over "een ware razzia". De politie zou na zonsondergang vanuit verschillende hoeken het bos zijn ingereden en met schijnwerpers en warmtecamera’s naar mannen hebben gezocht.
Oproep van Platform Keelbos
Oproep van Platform Keelbos © Roze Golf
Dat blijkt allemaal uit mails die Keelbos na een oproep heeft ontvangen. De redactie van de Roze Golf heeft een aantal mails ingezien.
“Er zijn meerdere wagens het talud opgereden, waarbij de poorten werden geblokkeerd. Vanuit de Engelanderholt kwamen er ook wagens aangereden het bosgebied in als een ware razzia. Met warmtecamera’s werd gespeurd naar mensen die zich na zonsondergang achter het hek bevonden. Ze hebben allemaal een bekeuring gekregen van 109 euro.”
“Als gehuwde bi-man met een rubberfetisj begrijpt u dat dit een ramp is. Over het waarom ik achter het hek was mocht ik een verklaring afleggen. Hoe verzinnen ze het. Doodsangsten uitgestaan hoe dit thuis te verklaren. Het proces-verbaal heb ik weten te onderscheppen en is overgemaakt via de rekening van een andere bezoeker van Bruggelen.”
"De politie gedroeg zich correct, hetero en zakelijk.”
“Ik weet nu dat het verboden is om hier te zijn, maar het blijft een overbodige, nare streek. Op Bruggelen ben ik na dit voorval opgevangen door medebezoekers. In de dagen voor ik het proces-verbaal kon onderscheppen, had ik suïcidale gedachten.”
“Sinds een tijdje zijn politie en boswachters razzia’s aan het houden. Eerst begon het met voorbij rijden en met grote schijnwerpers in het bos schijnen. De laatste tijd rijden ze keihard met herkenbare politieauto’s door het bos tot vlak voor het hek. Dat gebeurt steeds vaker.”

Voorlopig geen zoekacties meer

Volgens Platform Keelbos hebben politiemensen van het lhbti-plus-netwerk Roze in Blauw verontwaardigd gereageerd op de acties op de mannenontmoetingsplaats. Ook zou er er een onderzoek zijn gestart naar de achtergronden van de politieacties. Tot het onderzoek is afgerond zullen er geen zoekacties meer in het bos bij Bruggelen worden gehouden.
Het Gelders Landschap en Kastelen, eigenaar van het bos, is om een reactie gevraagd, maar deze is (nog) niet ontvangen.
Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl. Bellen kan ook, op 0800-0113.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.