Nieuws

Asielzoeker twee jaar de cel in voor mishandelingen en steekpartij in azc Almelo

Hulpdiensten bij het azc in Almelo na een melding over een steekincident,
Hulpdiensten bij het azc in Almelo na een melding over een steekincident, © NewsUnited
Een 26-jarige man uit Tunesië moet twee jaar de cel in voor meerdere mishandelingen en een steekpartij in het azc in Almelo. Zo zou hij onder meer hebben gegooid met een steen en een blik bier. Nadat hij zijn straf heeft uitgezeten, wordt hij het land uitgezet.
De man vluchtte vanwege zijn biseksuele geaardheid uit Tunesië en vroeg twee jaar geleden asiel aan in Nederland.
Op 31 mei gaat het meerdere malen mis. In het centrum van Almelo, waar hij dan rondzwerft, verwondt hij in een parkeergarage op klaarlichte dag twee vrouwen. De een door een blik bier die hij naar ze gooit, de ander valt na een duw van de man. Beide vrouwen geven aan zich sindsdien onveilig te voelen.
Op dat moment is de man zwaar onder invloed van alcohol.

Steekpartij azc

Even later gaat het ook weer mis, ditmaal in het asielzoekerscentrum in Almelo. Een ruzie escaleert en de Tunesiër valt een bewoner aan met een groot mes. Het slachtoffer van de steekpartij werd op drie plekken geraakt: twee keer in zijn arm en een keer op zijn hoofd.
Vervolgens gooit hij stenen naar anderen. Daarbij raakt hij iemand op het hoofd. Naar eigen zeggen deed hij dat hij uit zelfbescherming, maar getuigen zeggen dat juist de Tunesiër de agressor is.

Alcohol

Uit het dossier komt naar voren dat de man onder invloed van alcohol anderen lastigvalt en intimideert. En als hij daar vervolgens op wordt aangesproken, schuwt hij niet om geweld te gebruiken.
Het Openbaar Ministerie had drie jaar cel geëist. Maar omdat de man na het uitzitten van zijn straf het land wordt uitgezet, is een langere straf dan twee jaar volgens de rechtbank niet nodig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.