Betaald voetbal

René Hake over de IJsselderby: "Gewoon 1 van de 34, maar wel met een heel speciaal randje"

Na een seizoen zonder, is hij deze jaargang weer terug: de IJsselderby. Zondag is de eerste in Zwolle tussen PEC en Go Ahead Eagles. Het duel tussen de aartsrivalen is altijd pikant, zeker voor de supporters, weet ook de nuchtere Eagles-trainer René Hake.
"Als ik het vanuit die hoek bekijk zeker, maar uiteindelijk is het voor gewoon weer 1 van de 34, met een heel speciaal randje. Twee clubs uit Overijssel die al een jarenlange historie hebben en elkaar rivalen zijn."

Belang voor club en stad

Ondanks dat het 1 van de 34 is, is de benadering van Hake wel anders. "Je hebt het er natuurlijk wel over. De supporters zijn morgen ook bij de training. Dat geeft het belang voor de club en de stad aan. Het weegt zwaarder dan bij andere wedstrijden. Maar het gaat natuurlijk om de manier waarop we tegen PEC willen spelen. Daar hebben we het meeste invloed op. Maar het is natuurlijk ook goed dat de spelers meekrijgen hoe het leeft in de regio."

Accenten niet anders

Over de manier van spelen is Hake ook duidelijk: "Op de manier waarop wij nu al heel lang bezig zijn. We proberen zelf aan de bal de nodige dingen goed te doen, maar als we de bal niet hebben, zullen we ook proberen hem zo snel mogelijk terug te hebben. Dus daarin zullen de accenten niet anders zijn dan in andere wedstrijden. Alleen de uitvoering bepaalt in welke mate dat goed genoeg zal zijn."

Radio Oost

Hake kan nog geen beroep doen op de geschorste Bobby Adekanye en de geblesseerde Finn Stokkers. De wedstrijd begint zondag om 12.15 uur en is integraal te beluisteren in De Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.