Nieuws

Spetter pieter pater, lekker in het Ommense water: 200 honden plonsen voor het goede doel

Bijna tweehonderd honden kwamen plonsen in Ommen
Bijna tweehonderd honden kwamen plonsen in Ommen © RTV Oost
Het is een traditie bij camping Ommerland: het zwemseizoen afsluiten met een hondenplons. Het buitenbad verandert dan voor één dagje in een speelparadijs voor tientallen honden. Dit jaar gaat de opbrengst ook nog eens naar een goed doel: de Koninklijke Hondenbescherming. De organisatie is bezig met het bouwen van een opvang voor kwetsbare en oude honden in Den Ham en een zwemvijver zou het project helemaal afmaken.
De ene hond blijft voorzichtig aan de rand van het zwembad staan, terwijl de andere met een flinke aanloop het water induikt. Vooral Labradors en Golden Retrievers hebben er zin in. "Het is hartstikke leuk om ze hier allemaal zo blij door elkaar heen te zien rennen. Ook al is het geen zonovergoten dag vandaag, het valt me op dat er nog heel veel baasjes met hun hond het water ingaan", lacht Sieneke Groenman van de Koninklijke Hondenbescherming.
Zo zag de hondenplons in Ommen eruit:
Spetter pieter pater, lekker in het Ommense water: 200 honden plonsen voor het goede doel
Er worden bijna tweehonderd honden verwacht vandaag. Om de boel een beetje onder controle te houden, zijn er tijdsloten van driekwartier. Is een hond er nog niet helemaal klaar voor? Dan kan 'ie eerst rondhuppelen in het pierenbadje. "En we hebben twee trappen in het grote zwembad", vertelt Tessa van den Bos die de hondenplons organiseerde. "Dus dan kunnen baasjes hun honden lokken met een speeltje. Maar uiteindelijk zie je dat alle honden wel een plonsje wagen."

Zwemvijver

De Hondenbescherming en camping Ommerland sloten voor deze editie de handen ineen. Op dit moment wordt er namelijk een opvang gebouwd in Den Ham. Die is speciaal bedoeld voor kwetsbare en oude honden. "We willen daar ook graag een zwemvijver realiseren. Iedereen die hier vandaag bij de hondenplons is, betaalt een kleine bijdrage", aldus Groenman. "De opbrengst van deze dag gaat dus naar die zwemvijver."
Volgens haar kan zo'n zwemvijver sommige honden helpen bij hun revalidatie. "Je hebt zelfs hydrotherapie. Dan lopen honden door het water om sterker, krachtiger en gezonder te worden. Aangezien wij vaak honden opvangen die wat mankeren, is het voor hen juist heel lekker om door het water te stappen." Naar verwachting kunnen de eerste honden in het voorjaar van 2024 in de opvang terecht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.