Sponsorrit voor behandeling van ernstig zieke Rico-Jay uit Haaksbergen in Amerika

Een jaar geleden had ze nog nooit van hem gehoord, maar vandaag organiseert Henny Groen een sponsorrit voor hem. De 7-jarige Rico-Jay uit Haaksbergen is ziek en moet voor een behandeling naar Amerika. Om daarvoor geld in te zamelen maken zo'n 140 motoren, busjes en auto's vandaag een rit door Twente en de Achterhoek.

Rico-Jay heeft een zeldzame darmziekte waardoor hij dagelijks hevige buikpijn heeft. Artsen in Nederland kunnen hem niet helpen. De familie heeft de hoop gevestigd op een ziekenhuis in Amerika. Maar alleen voor de oversteek voor de vooronderzoeken is al veel geld nodig.

Geraakt door het verhaal
Henny Groen hoorde enkele maanden geleden via een kennis over de situatie van Rico-Jay. De familie kende ze toen nog niet, maar het verhaal greep haar zo aan dat ze besloot dat ze iets wilde doen. Ze nam contact op met het gezin en bood aan een sponsorrit te organiseren.


Vandaag is het dan zover. In een grote optocht vertrekken de 140 deelnemers vanaf de Grolsch Veste in Enschede naar het huis van Rico-Jay in Haaksbergen. Na het ophalen van de 7-jarige wordt een toertocht gemaakt door de regio.

Meer over dit onderwerp:
Haaksbergen Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren