Betaald voetbal

Jansen kijkt uit naar IJsselderby: "Hoop op een enorme heksenketel en dat alles ludiek blijft"

Johnny Jansen
Johnny Jansen © Orange Pictures
Bij PEC Zwolle is de derbykoorts al volop aanwezig. De ploeg van trainer Johnny Jansen speelt zondag in eigen stadion tegen aartsrivaal Go Ahead Eagles.
Voor Jansen wordt het zijn eerste IJsselderby. "Ik kijk er enorm naar uit. Eigenlijk leeft het sinds vorige week al enorm in het stadion, bij het personeel. Iedereen heeft zoiets van: er komt een hele mooie wedstrijd aan", glundert de coach.

Vertrouwen

PEC Zwolle kan met vertrouwen toewerken naar het treffen met Go Ahead, want de promovendus won de laatste twee wedstrijden. Dat geldt echter ook voor de ploeg uit Deventer.
Jansen kan dan ook niet echt een favoriet aanwijzen. "Dit zijn echt wedstrijden op zich. Hier lopen twee ploegen tegen elkaar te voetballen met een extra lading, er zal veel reuring zijn op de tribunes. Wij spelen thuis en dat zal hopelijk in ons voordeel werken."

Protest

Toch zal PEC Zwolle in de openingsfase van de wedstrijd niet gesteund worden door een vol MAC³PARK stadion; de fanatieke aanhang heeft aangekondigd het eerste kwartier in de omloop te blijven uit protest tegen enkele maatregelen van PEC Zwolle, die bedoeld zijn om ongeregeldheden te voorkomen.
"Dat is iets tussen de supporters en de club", meent Jansen. "Voor ons als team vind ik het heel jammer dat onze supporters er het eerste kwartier niet zitten. We moeten samen deze overwinning pakken en daar hebben we de supporters heel hard voor nodig. Ik vind het gewoon heel jammer en we zullen ze zeker missen. En als ze dan komen, moeten ze maar extra lawaai maken."

Vrees

Op een positieve manier. Want bij derby's in het algemeen moet tegenwoordig ook serieus gevreesd worden voor misdragingen van supporters en gestaakte wedstrijden. Jansen blijft optimistisch: "Ik hoop dat alles ludiek blijft, dat er een enorme heksenketel ontstaat en dat de supporters kunnen genieten van een hele mooie wedstrijd."
PEC Zwolle mist zondag Anouar El Azzouzi, die voor één duel is geschorst na zijn rode kaart tegen Almere City FC. Lennart Czyborra en Ryan Thomas ontbreken vanwege blessures en doelman Kenneth Vermeer is nog niet wedstrijdfit. Bram van Polen, die geblesseerd uitviel in Almere, is er wel gewoon bij.

Radio Oost

Op Radio Oost hoef je zondag niets te missen van de IJsselderby. Vanaf 12.00 uur wordt in een extra lange editie van De Oosttribune live verslag gedaan van PEC Zwolle - Go Ahead Eagles.
PEC Zwolle-trainer Johnny Jansen heeft zin in de IJsselderby: "Er is de hele week al reuring rondom deze wedstrijd"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.