Amateurvoetbal

HHC wint ook wedstrijd vijf, Hemmink en Werkhoven-show in Rijssen en gelijkspel Genemuiden

Hemmink maakte (net als Werkhoven) een hattrick voor Excelsior
Hemmink maakte (net als Werkhoven) een hattrick voor Excelsior © Orange Pictures
Het was een doelpuntrijke middag voor de Overijsselse clubs in het landelijke amateurvoetbal. Hieronder een overzicht van de resultaten in de Tweede, Derde en Vierde Divisie.

HHC niet te stoppen

Ook wedstrijd vijf van het seizoen in de Tweede Divisie werd een prooi voor HHC Hardenberg en opnieuw kreeg het geen treffer tegen. Jong Almere City werd vanmiddag met 1-0 verslagen. Het enige verschil met de andere vier overwinningen is dat de treffer, van Rob van der Leij, in de eerste helft viel. Eerder lukte het nog niet om in de eerste 45 minuten te scoren.

Punt Genemuiden in topper

SC Genemuiden speelde de topper in de Derde Divisie A tegen IJsselmeervogels gelijk. Het duel eindigde in 2-2. Berwout Beimers zorgde al in de eerste minuut voor de 0-1, binnen het kwartier was het 2-1 door Basil Camara en Dennis Knuiman en Rens van Benthem maakte direct na rust de 2-2, dat werd ook de uitslag.
Genemuiden viert de 2-2 van Van Benthem
Genemuiden viert de 2-2 van Van Benthem © SC Genemuiden
Staphorst verloor voor de vierde keer in vijf duels. DOVO was in eigen huis met 3-0 te sterk. Nick Hak maakte er binnen het kwartier twee en Mohamed El Kharbachi zorgde voor de laatste treffer.
HSC'21 boekte bij ODIN'59 een 3-1 zege en is daardoor nog steeds ongeslagen. Het was de derde zege in vijf duels. Het kwam in de eerste helft nog wel op achterstand, maar na rust draaiden Cenk Uguz, Stef Ottink en Zeki Erkilinc die om.

Dubbele hattrick in Rijssen

Excelsior'31 gaf een ware show weg op eigen veld tegen hekkensluiter MASV. Door hattricks van Rick Hemmink en Givan Werkhoven werd de ploeg uit Arnhem met 6-3 verslagen en daardoor blijft Excelsior ongeslagen in de Vierde Divisie D na de degradatie. Ook Quick'20 kwam tot winst. De promovendus boekte de tweede zege in vier duels. Bij AZSV werd het 1-3. De Oldenzaalse treffers kwamen van Thomas Bosch, Peter Ilia en Luuk Geelen.
Heino pakte bij Scherpenzeel het tweede punt van het seizoen. Matthias Reimink maakte na 19 minuten de 0-1, maar een minuut later zorgde Pernelly Biya al voor de 1-1. Dat was ook de eindstand. Ook bij Berkum - Longa'30 stond die stand na 90 minuten op het scorebord. Dirk Doppen bracht de ploeg uit Lichtenvoorde op voorsprong en in de slotfase bezorgde Lars van Gerner de Zwollenaren een punt.
DETO vocht zich tegen VVOG via twee strafschoppen van Floris Oude Nijhuis terug van een hele vroege 2-0 achterstand. In de laatste minuten pakte de ploeg uit Harderwijk echter nog de winst door treffers van Mike van de Laar en Jaylon Moi Thuk-Sung.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.