Betaald voetbal

Oude liefde roest niet bij winnende Jans: "Hoop niet dat de Utrecht-fans boos zijn"

Ron Jans won zaterdagavond bij zijn FC Utrecht-debuut met 1-3 bij Heracles Almelo, maar viel ook op met een FC Twente-notitieblokje
Ron Jans won zaterdagavond bij zijn FC Utrecht-debuut met 1-3 bij Heracles Almelo, maar viel ook op met een FC Twente-notitieblokje © ANP/ESPN (beeldbewerking RTV Oost)
Met een glimlach van oor tot oor staat Ron Jans zaterdagavond vlak voor middernacht in de catacombe van Erve Asito. In zijn eerste wedstrijd als kersverse trainer van FC Utrecht is de geboren Zwollenaar er zojuist in geslaagd Heracles Almelo een loer te draaien. Het elftal van John Lammers werd in Almelo met 1-3 te kijk gezet.
Jans deed daarmee waarvoor hij anderhalve week terug werd aangesteld. De afgelopen maanden kreeg iedereen te horen: ik neem een sabbatical. Amper drie maanden na zijn vertrek bij FC Twente stortte de 64-jarige Overijsselaar zich echter al een nieuw avontuur. In de dolende Domstad moest hij het zinkende schip van Utrecht-baas Frans van Seumeren zien te redden na het vroege ontslag van de Deen Michael Silberbauer. De eerste horde, Heracles Almelo, werd gisteren genomen.

Geweldige week

"De spelers hebben het gedaan. En net als bij FC Twente heb ik heel erg veel steun gehad van mijn collega-trainers", klinkt het bescheiden uit de mond van Jans. "We hebben echt een geweldige week gehad. Alleen zei ik dat gisteren al en dat was iets te vroeg, want de belangrijkste dag van de week moest nog komen. Nu is het écht een geweldige week, maar dat heb ik zeker niet alleen gedaan."
Jans maakt eigen rol niet zo groot: "De jongens hebben dit voor elkaar gekregen"

Logo FC Twente

Opvallend was dat Jans met een notitieblok van FC Twente op de bank zat. Oude liefde roest klaarblijkelijk niet. "Ik heb nog steeds van die trainingspapieren waar het logo van FC Twente opstaat. Maar dat gaat van de week veranderen, dan wordt het er eentje van FC Utrecht. Ik hoop alleen niet dat de fans boos zijn. Jullie zien ook alles, hè... ", lacht Jans, die daarentegen juist in de smaak valt en binnen no time een eigen liedje heeft gekregen van de Utrechtse aanhang.

Daddy Cool

"Dat ze voor mij zingen is leuk, een blijk van waardering, maar dat het Daddy Cool is... Dat is niet mijn muzieksmaak. Dat hoort eigenlijk bij Wilfried Bony, die oude spits van Vitesse", zegt Jans, die nog wel een tip heeft voor de aanhangers van Utrecht. "Als je dan voor de trainer zingt, pak dan even zo'n artiest die ik echt mooi vind, zoals David Bowie, Lou Reed, Neil Young of Bob Dylan, maar die kennen ze waarschijnlijk niet...", besluit Jans, die vanmiddag in alle rust kan toekijken hoe zijn oud-werkgevers het ervan afbrengen.

De Oosttribune

Want om 12.15 uur is het tijd voor de IJsselderby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles, gevolgd door de kraker tussen FC Twente en Ajax in Enschede, om 14.30 uur. Beide duels zijn live te volgen in De Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.