Betaald voetbal

Wervelend FC Twente blijft foutloos en verslaat Ajax in heerlijk voetbalgevecht

FC Twente heeft in de eigen Grolsch Veste een dikverdiende overwinning geboekt op Ajax. De Enschedese formatie was met name voor rust heer en meester en won uiteindelijk met 3-1 van de Amsterdammers.
Bij de ploeg van Joseph Oosting stond Mees Hilgers weer aan de aftrap na een tijd afwezig te zijn geweest door een liesblessure. Ook Sem Steijn stond tegen de ploeg van zijn vader in de basis. Joshua Brenet, Max Bruns en Gijs Smal waren afwezig.

Twente op voorsprong na heerlijke openingsfase

Het zo geplaagde Ajax mocht na een minuut spelen van gelukspreken dat het nog 0-0 stond. Michel Vlap stak Manfred Ugalde weg, maar de Costa Ricaan kon Jay Gorter niet passeren. Aan de overzijde voorkwam Hilgers dat Brian Brobbey kon scoren.
Het was in de openingsfase genieten in De Grolsch Veste, waar beide ploegen veel strijd brachten. Na zeven minuten spelen kwam FC Twente op voorsprong. Gorter kreeg een poging van Vlap niet klem en Daan Rots profiteerde: 1-0.

Steijn doet vader pijn

FC Twente bleef maar druk op de Amsterdammers houden en de tweede treffer stond al snel op het bord. Ugalde legde na een schot van Michal Sadilek goed breed en Steijn strooide vervolgens nog meer zout in de wonden van zijn vader: 2-0.
Ajax kwam vervolgens iets beter in de wedstrijd, maar FC Twente bleef gevaarlijker. Na een prachtige aanval via Rots en Vlap knalde Steijn de bal tegen de lat, waardoor een derde treffer uitbleef.
Sem Steijn zorgt voor de 2-0
Sem Steijn zorgt voor de 2-0 © ANP

Brobbey brengt spanning terug

Tien minuten voor rust was de spanning uit het niets weer terug. Linsback Borna Sosa gaf de bal voor en Brobbey was Robin Pröpper en Lars Unnerstall te snel af: 2-1. Vlap kreeg geen penalty van Makkelie en Steijn kopte na een voorzet van Alfons Sampsted over, waardoor er met een 2-1 tussenstand werd gerust.
Ook na rust begonnen de Tukkers goed. Een schot van Vlap werd geblokt en ook Rots kwam net niet tot scoren. Ugalde kwam opnieuw oog in oog met Gorter, maar weer wist de spits het net niet te vinden.

Debuut Eiting

Nadat Gorter opnieuw een poging van Ugalde had gekeerd werd de spits vervangen door Ricky van Wolfswinkel. Ook Mitchell van Bergen kwam binnen de lijnen. FC Twente hield de overhand, maar moest uitkijken voor uitbraken van Ajax.
Twintig minuten voor tijd was daar het langverwachte debuut van Carel Eiting. De middenvelder werd samen met Naci Ünüvar gebracht en moest lijdzaam toezien hoe FC Twente langzamerhand de grip op de wedstrijd verloor. Desondanks had Unnerstall weinig te duchten van de Amsterdamse voorhoede.

Ünüvar

Tien minuten voor tijd zat de wedstrijd in de tas na een doelpunt van Ünüvar. De huurling van de Amsterdammers maakte alleen voor Gorter geen fout en zette de stand op 3-1. Daarmee schoot de jongeling zijn ploeg in veilige haven en was ook de vierde zege een feit. Daardoor blijven de Tukkers bovenin meedraaien in de Eredivisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.