Betaald voetbal

Weer problemen bij vertrek spelersbus Ajax: Brian Brobbey racistisch bejegend

Brian Brobbey
Brian Brobbey © Orange Pictures
Opnieuw is het misgegaan bij vertrek van de spelersbus van Ajax, na afloop van de wedstrijd FC Twente - Ajax. Bij het instappen werd Ajax-spits Brian Brobbey racistisch bejegend door een FC Twente-aanhanger. De dader is inmiddels geïdentificeerd en Ajax heeft aangekondigd aangifte te gaan doen.
FC Twente versloeg vanmiddag Ajax met 3-1 na een sportief voetbalgevecht. Toch ging het na afloop dus weer mis rondom de spelersbus van Ajax toen Brobbey racistisch werd bejegend. Technisch directeur Arnold Bruggink is namens FC Twente in de bus van de Amsterdammers geweest om excuses te maken. FC Twente betreurt het incident en heeft inmiddels laten weten dat de betreffende supporter een stadionverbod heeft gekregen.

Berghuis

Ook vorig seizoen ging het mis in Enschede. Steven Berghuis, die in het verleden nog voor de Tukkers speelde, kreeg het toen aan de stok met een supporter van FC Twente nadat Brobbey racistisch werd bejegend en deelde vervolgens een klap uit. Het leverde de aanvaller van Ajax destijds een schorsing van twee wedstrijden op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.