Nieuws

Brand bij zorglocatie in Deventer vermoedelijk niet aangestoken

Woningbrand bij zorglocatie in Deventer: politie doet onderzoek
Woningbrand bij zorglocatie in Deventer: politie doet onderzoek © News United
Bij een woonlocatie voor mensen met hersenletsel in Deventer is vannacht brand uitgebroken. Het vuur klom tegen de gevel van het pand omhoog, maar werd geblust voordat het zich kon verspreiden. Even werd de link gelegd met een brand vorig weekend in de omgeving van de woonlocatie, maar na cameraonderzoek meldt de politie dat er vermoedelijk geen sprake is van brandstichting.
De brandweer had het vuur snel onder controle en kon voorkomen dat het zich naar binnen verspreidde. Een deel van de gevel is opengetrokken om te controleren of het vuur echt goed uit was. Twee appartementen die op de hoek zitten, zijn ontruimd. Het is nog niet duidelijk of de bewoners terug naar binnen kunnen.

Politieonderzoek

De brand was aan de Landsherenlaan. Vorige weekend stond tientallen meters verderop, aan de Arkelstraat, een rijtje auto's in brand. De politie heeft onderzocht of er een verband is. Wijkagent Luciël Scholten plaatste vannacht op X (Twitter) een oproep om camerabeelden uit de omgeving te delen met de politie. Agenten zijn direct een buurtonderzoek gestart en hebben daarbij camerabeelden van omwonenden gebruikt.
Op die camerabeelden is echter niemand te zien. De politie vermoedt dan ook dat er geen sprake is van brandstichting.
Woningbrand bij zorglocatie in Deventer: politie doet onderzoek
Woningbrand bij zorglocatie in Deventer: politie doet onderzoek © News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.