Nieuws

Eaglesfans witheet wanneer er 'op afstand bestuurbare rookbommen' afgaan onder hun vak

Een onwerkelijk beeld; blauwe rook uit het vak met Eagles-fans
Een onwerkelijk beeld; blauwe rook uit het vak met Eagles-fans © ANP / Vincent Jannink
Een opmerkelijk beeld bij de IJsselderby gistermiddag: er was blauwe rook bij het vak met Go Ahead Eagles-supporters. Het lijkt erop dat PEC-fans rookbommen met hun clubkleuren onder het uitvak hebben verstopt en op afstand lieten afgaan. "Dit heb ik nog nooit gezien."
RTV Oost-verslaggever Nico Wantia zag het gebeuren, in de eerste helft van de wedstrijd. "De rook leek onder het uitvak vandaan te komen. Je denkt meteen; dat zal wel niet van Eagles-supporters zijn. Ze waren ook witheet van woede."
Op X (voorheen Twitter) gaat een foto rond van acht rookbommen die aan een ontstekingsmechanisme zijn gemaakt, waardoor je ze op afstand kunt laten afgaan. Het is niet duidelijk of dit systeem ook bij het uitvak is verstopt, daar wordt nu onderzoek naar gedaan.
"Het is toch raar dat PEC dit niet heeft opgemerkt", zegt Wantia. "Die rookpotten zijn toch vrij groot, er zitten antennes aan. Het verbaasde me ook dat de wedstrijd gewoon uitgespeeld werd, want ik hield mijn hart vast over wat er kon gebeuren, ook gezien de onvrede bij de harde kern van PEC over de maatregelen."
De leiding van PEC Zwolle besloot eerder deze week om sfeeracties in het stadion te verbieden en een alcoholverbod in het stadion in te voeren. Ook was er een strengere ID-controle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.