Overig

Deze week in Buitenkans: natuur in de stad is hard nodig

In de derde aflevering van het RTV Oost-programma Buitenkans duiken we samen met ecoloog Piet Bremer in de natuur in de stad. Natuur en Milieu Overijssel stimuleert projecten waarbij de natuur meer ruimte krijgt en de biodiversiteit wordt versterkt. Buitenkans zie je dinsdag 19 september om 17.10 uur. De aflevering wordt dezelfde dag en op zondag 24 september meerdere keren herhaald.
Piet Bremer weet alles over de natuur in Overijssel. "Het is hard nodig om de biodiversiteit in onze eigen omgeving te vergroten", aldus Piet Bremer. Hij neemt de programmamakers mee naar het industrieterrein van Kampen. "Hier hebben de bedrijven een heel brede strook met allerlei bloemen ingezaaid. Dat is prachtig om te zien en de insecten zijn er blij mee."
In Zwolle ontmoeten ze Erik de Kruif. Hij woont in de wijk Meanderhof en de tuin die daar door de bewoners is aangelegd heeft een paradijselijke uitstraling. "Paradijs is Hebreeuws voor tuin, dus dat klopt wel bij dit plekje," oordeelt ecoloog Bremer. De Kruif doet graag mee met de Groene Loper waarbij je als inwoners subsidie kunt krijgen voor groene projecten in je eigen wijk. En ook de bewoners van buurttuin De Verbinding hebben meegedaan met de Groene Loper. "Het is echt een verbindende plek in de wijk en daarom is het zo gaaf," vertelt een van de bewoners.
Nieuwsgierig naar deze aflevering geworden? Bekijk alvast de videopromo:
De derde aflevering van Buitenkans zie je dinsdag 19 september om 17.10 uur op TV Oost. Het programma wordt dezelfde dag en op zondag meerdere keren herhaald. Online terugkijken kan op rtvoost.nl/buitenkans. Buitenkans wordt gemaakt door Jauke Boerdam en Marcus Ganzevles, in samenwerking met Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.