Nieuws

Roelof snapt er niks van: 'Waarom steelt iemand mijn aanhanger?

Diefstal aanhanger bij Ikea in Zwolle
Diefstal aanhanger bij Ikea in Zwolle © RTV Oost
Een stel wil in Zwolle shoppen bij Ikea en omdat het om grote spullen gaat, nemen ze een aanhanger mee. Maar die kar wordt gestolen. En de auto waarmee dat gebeurt komt helemaal uit Limburg.
Het gebeurt allemaal op zondag 16 juli. Het gedupeerde koppel uit Zwolle en hun zoon die uit huis gaat (en dus spullen nodig heeft) parkeren hun Peugeot en aanhanger op de eerste verdieping van de parkeergarage van het Zweedse woonwarenhuis.
Daarna gaan ze gezellig winkelen, niet wetend dat de aanhanger uit de parkeergarage verdwijnt en meegaat achter een Alfa Romeo 156.
Je houdt er ook totaal geen rekening mee. Het is een bewaakt terrein en dan wordt de aanhanger gestolen
Eigenaar aanhanger
“We kwamen terug bij onze auto. Die stond er nog netjes, maar de aanhanger was verdwenen", zegt een stomverbaasde Roelof van der Veen uit Zwolle. "Waarom onze aanhanger? Eigenlijk konden we het niet bevatten. Je houdt er ook totaal geen rekening mee. Het is een bewaakt terrein en dan wordt de aanhanger gestolen.”
Het kenteken van de Italiaanse auto die de aanhanger meeneemt is geblurd, want de kentekenplaten zijn gestolen. Dat is diezelfde dag gebeurd, in Geleen. Deze Limburgse plaats ligt zo’n tweeënhalf uur van Zwolle.

'Dit is zeer opvallend'

“Zeer opvallend”, zegt politiewoordvoerder Jop Heinen in het opsporingsprogramma Plaats Delict. “Van Geleen naar Zwolle is een hele opmerkelijke route. En dan ben je een paar minuten in die parkeergarage bij Ikea en besluit je een aanhanger te stelen. Wij zijn heel benieuwd naar het verhaal van deze bestuurder.”
Roelof van der Veen heeft nog gezocht naar de kar, zegt hij. "Misschien dat de aanhanger ergens in een verloren hoekje stond. Maar dat was niet het geval. Mijn zoon was erg boos, want het had een mooie dag moeten worden."
Personeel van Ikea was welwillend. Het bedrijf stelde een aanhanger beschikbaar en een dag na de diefstal konden de spullen alsnog worden opgehaald. En kon Roelofs zoon zijn huisje inrichten.
We hebben de beelden offline gehaald, omdat de verdachte is herkend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.