Nieuws

112 Nieuws: Overval op cafetaria in Borne | Stormschade op meerdere plaatsen

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van zondag in onze provincie.

21.40 uur | Overval op cafetaria in Borne

Overval op cafetaria in Borne
Een man heeft vanavond een gewapende overval gepleegd op een cafetaria in Borne. Dit gebeurde rond kwart voor negen aan de Letterveldweg. Het is niet duidelijk of en hoeveel hij buit heeft gemaakt.
Op een cafetaria in Borne is vanavond een gewapende overval gepleegd.
Op een cafetaria in Borne is vanavond een gewapende overval gepleegd. © NewsUnited/ Dennis Bakker
Volgens getuigen rende de man weg in de richting van de Goudenregenstraat. De politie is met meerdere eenheden in de omgeving op zoek naar de verdachte. De cafetaria maakt deel uit van een klein winkelcentrum waarin ook een supermarkt is gevestigd.
Het gaat om man met een getinte huidskleur. Hij draagt een hoody en loopt voorovergebogen. Mensen die de man zien, krijgen van de politie het verzoek niet zelf actie te ondernemen maar 112 te bellen.
Op een cafetaria in Borne is vanavond een overval gepleegd
Op een cafetaria in Borne is vanavond een overval gepleegd © NewsUnited/Dennis Bakker

20.48 uur | Auto vat vlam in Ommen

Auto vat vlam tijdens het rijden in Ommen.
Auto vat vlam tijdens het rijden in Ommen. © ProNews
Op de Nieuwe Hammerweg in Ommen is een auto tijdens het rijden in brand gevlogen. De twee mannen die er in zaten merkten dat er rook uit de ventilatie kwam. De bestuurder zette de auto langs de kant. Kort daarop sloegen de vlammen eruit. De inzittenden konden veilig de auto uit komen. Het tweetal had net vier velgen met banden opgehaald. De brandweer heeft het vuur geblust.
Auto vat vlam in Ommen.
Auto vat vlam in Ommen. © ProNews

20.30 uur | Boom valt door harde wind in Oldenzaal

De brandweer is vanavond uitgerukt voor een melding van een stormschade aan het Lossers Voetpad in Oldenzaal. Daar viel door de harde wind een boom om. De brandweer heeft boom die het pad blokkeerde, weggehaald. Door de wind en de buien is de brandweer in Twente meerdere keren vanavond uitgerukt.
De brandweer is in Oldenzaal druk met een omgewaaide boom.
De brandweer is in Oldenzaal druk met een omgewaaide boom. © NewsUnited

19.45 uur| Stormschade in Almelo, brandweer in actie

Stormschade in Almelo, vanavond
Stormschade in Almelo, vanavond © NewsUnited/Patrick Weegink
In Almelo is de brandweer vanavond uitgerukt vanwege stormschade aan een rij eiken aan de Sibeliusstraat in Almelo. In die omgeving heeft het vanavond korte tijd flink gewaaid en hard geregend. Tijdens die regenbui raakten takken los. Daarnaast raakte ook de stam van een boom flink beschadigd.
De brandweer moest in Almelo meerdere takken wegzagen.
De brandweer moest in Almelo meerdere takken wegzagen. © NewsUnited/Patrick Weegink
De storing leverde in Enschede mooie wolkenpartijen op. De regen bleef op veel plekken beperkt tot een felle heftige bui, maar die bleef dus niet overal zonder schade, zoals in Almelo het geval was.
Mooie wolkenpartijen in Enschede voorafgaand aan een flinke bui in die regio.
Mooie wolkenpartijen in Enschede voorafgaand aan een flinke bui in die regio. © NewsUnited/Dennis Bakker

19.06 uur | Inbraak in brandweerauto: "Alle schaamte voorbij"

Inbraak in brandweerauto van medewerker Veiligheidsregio IJsselland
Inbraak in brandweerauto van medewerker Veiligheidsregio IJsselland © @GB_038
Teleurstelling, verbazing, boosheid. Het zijn emoties die om voorrang strijden bij een teamleider brandweerzorg in de Veiligheidsregio IJsselland. In de dienstauto van de man is ingebroken terwijl de wagen geparkeerd stond naast een zogenoemde vergaderlocatie van de brandweer.
En hoewel dat naast een drukke weg is en mensen moeten hebben gezien dat iemand één van de ruiten van de wagen vernielde, greep niemand in. "Alle grenzen van schaamte en brutaliteit voorbij", schrijft de teamleider op X.

15.10 uur | Gevonden explosief door EOD tot ontploffing gebracht

De politie heeft bevestigd dat gistermiddag toch een explosief is gevonden bij een garagebox aan de President Kennedystraat in Steenwijk. Daar zou zaterdagnacht door omwonenden ook een harde knal zijn gehoord. Bij onderzoek naar melding van de explosie kwam de politie een verdacht object tegen dat mogelijk ook was bedoeld om te ontploffen. De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) is ingeschakeld en die heeft het explosief verwijderd en elders tot ontploffing gebracht. De politie heeft vandaag een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de bom. Mensen die iets hebben gehoord of gezien worden gevraagd zich te melden. Er is vooralsnog niemand aangehouden.
Explosief gevonden in Steenwijk is later tot ontploffing gebracht
Explosief gevonden in Steenwijk is later tot ontploffing gebracht © PNN

13.00 uur | Brand op scheepswerf in Zwartsluis

De brandweer heeft vanmiddag een brand geblust op de scheepswerf van Geertman aan Het Bosch in Zwartsluis. De brand was ontstaan onder de vloer van een schip dat voor een reparatie op de werf staat. Er was vooral sprake van veel rookoverlast. Het vuur was lastig te blussen omdat de brandhaard onder de scheepsvloer zat, aldus een omstander.
Brandweer blust brand op scheepswerf in Zwartsluis
Brandweer blust brand op scheepswerf in Zwartsluis © Persbureau Meter

12.00 uur | Vrachtwagen in vangrail A28, één rijstrook dicht

Bij een eenzijdig ongeval op de A28 bij Lichtmis is een vrachtwagen in de vangrail beland. De chauffeur bleef ongedeerd. Het verkeer van Staphorst richting Zwolle ondervindt flinke hinder: één rijstrook is afgesloten en de maximum snelheid is teruggebracht naar 70 kilometer per uur.
Het bergen van de vrachtwagen vormt een flinke klus. De vrachtwagen vervoerde betonplaten. Voordat de vrachtwagen kan worden weggesleept, moeten die eerst worden verwijderd. Dat neemt flink wat tijd in beslag, naar verwachting kan de vrachtwagen pas aan het begin van de avond worden weggesleept.
Vrachtwagen belandt in vangrail A28 bij Lichtmis
Vrachtwagen belandt in vangrail A28 bij Lichtmis © Henry Wallinga

10.15 uur | Brand bij zorglocatie in Deventer vermoedelijk niet aangestoken

Bij een woonlocatie voor mensen met hersenletsel in Deventer is vannacht brand uitgebroken. Niemand raakte gewond, wel moesten de bewoners van twee appartementen de nacht elders in de flat doorbrengen.
Even werd de link gelegd met een brand vorig weekend in de omgeving van de woonlocatie, maar na cameraonderzoek meldt de politie dat er vermoedelijk geen sprake is van brandstichting.
Woningbrand bij zorglocatie in Deventer: politie doet onderzoek
Woningbrand bij zorglocatie in Deventer: politie doet onderzoek © News United

09.30 uur | Fietser gewond na aanrijding Zwolle, auto rijdt door

Op de Boerendanserdijk in Zwolle is gisteravond een fietser lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De bestuurder is na het ongeluk doorgereden. De politie trof de auto iets verderop aan op het Stadionplein, maar de bestuurder was gevlogen. Bij een zoektocht in de omgeving, vond de politie twee inzittenden van de auto, beiden zijn aangehouden.
De fietser is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. De verwondingen vielen mee, de fietser hoefde niet naar het ziekenhuis.
Politie vindt auto die betrokken was bij een aanrijding
Politie vindt auto die betrokken was bij een aanrijding © Persbureau Noord Oost Nederland

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.