Nieuws

Wilminktheater Enschede beloond met prijs voor ontwikkeling jonge acteurs

Artistiek directeur Simone Kratz van Wilminktheater trots op acteurs Award
Artistiek directeur Simone Kratz van Wilminktheater trots op acteurs Award © Wilminktheater
Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede heeft tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam de belangrijke ACT AWARD 2023 in de wacht gesleept. De ACT AWARD is een prijs voor een persoon of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor acteurs.
Simone Kratz, artistiek directeur van het Wilminktheater, is trots op wat ze noemt een 'een bijzondere prijs'. “Deze award komt van de allerbelangrijkste mensen uit ons vak. De acteurs, de makers, de mensen waarvoor het publiek naar het theater komt. Voor díe mensen willen wij als Wilminktheater een thuis zijn.”
ACT Award voor het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Het Wilminktheater wint de prijs omdat zij zich inzet voor jonge, pas afgestudeerde acteurs. Binnen het talentontwikkelingstraject Wilminks Kweek krijgen jonge acteurs workshops en coaching, spelen mee in professionele producties en staan samen met gevestigde namen op de bühne. Zo bouwen zij een netwerk op en vergroten de kans op een succesvolle artistieke loopbaan.

Inspirerend

ACT is een landelijke belangenvereniging voor acteurs. Tijdens het theatergala worden naast de ACT AWARD ook andere prijzen uitgereikt, zoals de Louis d’Or en Theo d’Or voor beste acteur en actrice. Rein Hoffman, bestuurslid ACT: “Hoe het Wilminktheater net afgestudeerde acteurs helpt te ontwikkelen is zeer inspirerend. We hopen dat andere theaters hetzelfde gaan doen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.