Nieuws

Supporters FC Twente gaan flink met de pet rond: geld voor standbeeld Brama al binnen

Wout Brama na afloop van zijn afscheidswedstrijd
Wout Brama na afloop van zijn afscheidswedstrijd © ANP
De in brons vereeuwigde Sander Boschker en Blaise N’Kufo voor de Grolsch Veste in Enschede krijgen gezelschap. Want ook clubicoon Wouter Brama krijgt een beeld. Dat heeft de supportersvereniging van FC Twente hem toegezegd bij zijn afscheid van het professionele voetbal, ruim een week geleden. De supportersvereniging ging met de pet rond en meldt dat het benodigde bedrag binnen is.
Maar lieft 36.500 euro heeft de inzameling tot nu toe opgebracht. "Hiermee is het standbeeld voor Wout ruimschoots te bekostigen", meldt de supportersvereniging, daags na de 3-1 overwinning op Ajax. Voorafgaand aan die wedstrijd is er gecollecteerd bij de Grolsch Veste. Supporters gaven zo gul, dat het geld voor het standbeeld van Brama binnen is.
De bronzen Brama komt er dus. Ondertussen gaat de collecte gewoon door, meldt de supportersvereniging. "Het resterende geld zal besteed worden aan onderhoud van de andere twee standbeelden en verdere verfraaiing van het stadion. We zullen jullie bijdrages goed besteden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.