Nieuws

Wens gaat in vervulling: Julien uit Vriezenveen krijgt 'speelgoedauto' in zijn achtertuin

Auto voor Julien wordt over het huis getakeld
Auto voor Julien wordt over het huis getakeld © News United / Bert Kamp
De Vriezenveense Julien heeft een beperking en is gek op auto's. Niet op speelgoedauto's, Julien gaat voor het echte werk. Hoewel hij nog lang niet oud genoeg is om auto te rijden, kan hij toch achter het stuur kruipen van zijn eigen bolide.
Bij autodemontagebedrijf Niks uit Westerhaar hoorden ze van Juliens fascinatie voor auto's. Het bedrijf stelde er belangeloos een beschikbaar voor Julien. Een klein autootje waarbij alles nog werkt, behalve de motor. Het plezier van Julien is er absoluut niet minder om. Want de claxon, de ruitenwissers en de knipperlichten? Die doen het gewoon.
Maar ja, waar laat je een auto die is afgemeld, geen kenteken meer heeft en dus niet aan de openbare weg mag staan? In de achtertuin natuurlijk. Volgend probleem: hoe krijg je die auto daar? Wessels uit Vriezenveen had daar dé oplossing voor.
De auto wordt getild naar de achtertuin
De auto wordt getild naar de achtertuin © News United/Bert Kamp

'Ik geniet hiervan'

De transportondernemer kwam gewoon met een kraanwagen voorgereden, hees de auto over de woning en parkeerde 'm in de achtertuin. Een medewerker van het transportbedrijf vertelt: "Dit soort dingen zijn toch prachtig. Ik geniet hiervan."
De 'speelgoed' auto van Julien
De 'speelgoed' auto van Julien © News United/Bert Kamp

Wens in vervulling

Om te voorkomen dat Julien overprikkeld zou raken, was hij er zelf niet bij toen zijn nieuwe 'speelgoedauto' werd bezorgd. De klus zelf was binnen een halfuur gepiept. Juliens grootste wens is in vervulling gegaan. Hij is nu de trotse bezitter van een stoere stadsauto. Waarin hij heel wat 'kilometers kan maken'. Claxonerend én sturend, dankzij de houten blokken waarop Juliens bolide is geparkeerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.