Nieuws

Taakstraf voor vrouw die zoontje met gestolen laptop laat wegfietsen

De vrouw moet de schade aan de ruit terugbetalen
De vrouw moet de schade aan de ruit terugbetalen © GettyImages
Beter een goede buur dan een verre vriend. Dit is niet altijd het geval. Dat bleek vandaag wel in de rechtbank van Almelo, waar een vrouw uit Hengelo is veroordeeld voor een inbraak bij de buren. Daarvoor kreeg ze een taakstraf opgelegd van honderd uur, waarvan vijftig voorwaardelijk. Ook moet ze de ruit vergoeden die ze insloeg bij de inbraak.
De inbraak was in mei van dit jaar. De vrouw nam een laptop mee uit het huis van de buren. Lang kon ze er niet van genieten, de politie sloeg haar nog dezelfde dag in de boeien.

Zoontje fietst weg met de buit

De vrouw wilde de buit niet teruggeven: ze liet haar zoontje snel wegfietsen met de tas met daarin de gestolen laptop. De jongen is even later met laptop en al staande gehouden.
De verdachte zei eerder tegen de politie dat zij de laptop niet had gestolen. Ze zou het apparaat van de buren hebben gekregen als onderpand voor een bedrag dat de buren nog aan haar moesten betalen. Maar de rechter geloofde die verklaring niet. Omdat er een ruit gebroken was, denkt de rechter dat ze heeft ingebroken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.