Nieuws

112 nieuws: Boom dreigt tegen huis te vallen in Nijverdal | Zoektocht naar drenkeling in Zwolle

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van dinsdag in onze provincie.
In Nijverdal dreigde vandaag een boom tegen een woning te vallen. Buurt en brandweer konden dat voorkomen.
In Nijverdal dreigde vandaag een boom tegen een woning te vallen. Buurt en brandweer konden dat voorkomen. © NewsUnited/ Bert Kamp

19.50 uur Boom dreigt om te vallen in Nijverdal

Dankzij de brandweer is vanavond voorkomen dat een boom op een woning in Nijverdal viel. Aan de Koningsvaren dreigde een boom om te vallen. Omdat het waaide had de buurt de hulp van de brandweer ingeroepen. Buurtbewoners probeerden met een touw het omvallen van de boom te voorkomen.
Zodra de brandweer terplaatse was nam die het over . Na een korte inspectie bleek de boom niet meer te redden en viel deze ten prooi aan de zaag van de brandweer. Schade aan de woning werd zo voorkomen.

19.15 uur Zoektocht naar drenkeling in Zwolle

De brandweer is aan het begin van de avond met duikers de Milligerplas in Zwolle ingegaan omdat er mogelijk een persoon in het water zou liggen. Een omwonende had gezien dat een jongen met een bootje was gaan varen. Vervolgens lag de boot omgeslagen in het water, maar was er niemand meer te zien.
Omdat de fiets waarop de jongen was gekomen er nog stond, sloeg de vrouw alarm. Duikers van de brandweer hebben rondom de boot gezocht, maar konden niemand vinden. Uiteindelijk kreeg alarmcentrale een melding dat de jongen veilig thuis was en is de zoektocht gestaakt. De boot is op het droge getrokken door de brandweer.
Zoektocht naar drenkeling in Zwolse plas
Zoektocht naar drenkeling in Zwolse plas © Henry Wallinga

13.50 uur | Bus knalt tegen personenauto; meerdere (licht)gewonden

Op de Katerdijk in Zwolle zijn vanmiddag bij een aanrijding tussen een bus en een personenauto meerdere personen lichtgewond geraakt. In bus werden scholieren vervoerd. Ter hoogte van de afrit van de A28 ontstond door nog onbekende oorzaak een aanrijding met een personenauto.
Bus met scholieren knalt tegen personenauto in Zwolle
Bus met scholieren knalt tegen personenauto in Zwolle © PNN
De bestuurster van de auto raakte gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Ook een inzittende van de bus moest naar het ziekenhuis, meldt de fotocorrespondent. Door het harde remmen raakten nog meer scholieren in de bus lichtgewond. Zij zijn ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.
Bestuurder personenauto naar ziekenhuis overgebracht
Bestuurder personenauto naar ziekenhuis overgebracht © PNN

12.20 uur | Politie rolt hennepkwekerij in bedrijfspand op

De politie heeft vanmorgen een hennepkwekerij opgerold in Enschede. De wietplanten werden aangetroffen in een bedrijfspand aan de Jaargetijdenweg. De kwekerij wordt vanmiddag geruimd. De planten en de apparatuur worden vernietigd. De stroom en het water in het pand werd illegaal afgetapt.
Wietplanten gekweekt in bedrijfspand
Wietplanten gekweekt in bedrijfspand © Dennis Bakker/News United

11.00 uur | Ruiten en deur vernield van Enschedese woningen

Bij een woning aan de Dotterbloemstraat in Enschede is vanmorgen opzettelijk een ruit en een deur vernield. Buurtbewoners hebben de politie gewaarschuwd. Zij zagen dat iemand uit een auto stapte om vervolgens een ruit en de voordeur in te trappen van een woning. Er zou bij het geweldsincident ook een man gewond zijn geraakt. De politie is een buurtonderzoek gestart.
Eerder werd ook bij een woning aan de Dennenweg in Enschede schade aangericht. 's Nachts is bij de voordeur brandgesticht en zijn ook de ruiten aan de voorzijde van de woning ingeslagen. De politie zoekt getuigen die in deze straat iets hebben gehoord of gezien of over camerabeelden beschikken.
De bewoner van de woning kon het vuur vrij snel zelf blussen. De bewoner denkt de verdachte te hebben gezien. Vermoedelijk gaat het om een man in donkere kleding. Deze zou via de Weverstraat te voet zijn gevlucht.
Politie onderzoekt geweldsincident bij woning in Enschede
Politie onderzoekt geweldsincident bij woning in Enschede © Dennis Bakker/News United
Ramen en deur woning Dennenweg eerder in de nacht vernield
Ramen en deur woning Dennenweg eerder in de nacht vernield © Dennis Bakker/News United

08.25 uur | Drugslab ontdekt, man aangehouden

De politie heeft afgelopen nacht een drugslab ontdekt aan de Anton Brucknerstraat in Hengelo. Onder meer specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn betrokken. Er is inmiddels een man aangehouden voor betrokkenheid bij het drugslab.
De politie doet onderzoek
De politie doet onderzoek © New United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.