Nieuws

Juliën (8) is heel erg blij met zijn nieuwe 'speelgoedauto'

Juliën geniet van zijn nieuwe 'speelgoedauto'
Juliën geniet van zijn nieuwe 'speelgoedauto' © Janneke Koppelman
Afgelopen vrijdag heeft Juliën dankzij twee ondernemers een echte 'speelgoedauto' gekregen in de tuin. Voor deze autoliefhebber komt dit als een geschenk uit de hemel.
Juliën heeft een beperking en is gek op auto's. Naar auto's kijken en het noemen van automerken zijn favoriete bezigheden voor hem. Hij woont in een gezinshuis in Vriezenveen waar een echte 'speelgoedauto' in de achtertuin is neergezet. Nu hij in het bezit is van een eigen auto kan hij zo veel toeteren en de knipperlichten aan en uit doen als hij wil. Gelukkiger krijg je 'm niet.

Positieve reacties

Ook de omgeving reageert positief op de 'speelgoedauto' van Juliën. De buschauffeur die vorig jaar Juliën naar school bracht in Ommen vond het een erg leuke actie. Ook de kleinkinderen van gezinshuishouders Gerrit en Janneke reageren erg enthousiast op de bolide.
Zelfs de buurt vindt het prima dat er regelmatig getoeter te horen is. Alhoewel dit niet de hele dag doorgaat. Janneke: "Hij gaat overdag gewoon naar school, dus kan hij niet de hele dag in de auto zitten."
De nieuwe bolide in de achtertuin
De nieuwe bolide in de achtertuin © Janneke Koppelman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.