Betaald voetbal

René Hake probeert draad op te pakken na zwaar ongeluk van zijn broer: "Herstel is afwachten"

René Hake
René Hake © Orange Pictures
Dat voetbal maar bijzaak is, ondervond René Hake vorige week. De broer van de hoofdtrainer van Go Ahead Eagles raakte afgelopen zaterdagnacht zwaargewond bij een ernstig auto-ongeluk in Delden. Het was de reden dat Hake afgelopen weekend ontbrak op de bank bij Go Ahead voor de IJsselderby tegen PEC Zwolle.
Zijn broer ligt nog steeds in het ziekenhuis. "Het is afwachten en hopen dat alles zo goed als mogelijk weer goed gaat. Het zal de komende tijd blijken in hoeverre dat gaat lukken, want het was zeker een ernstig ongeluk", vertelt hij.

Steun bieden

Hoe het herstel van zijn broer nu verder gaat, blijft een vraagteken, volgens Hake. "Daar valt nog weinig over te zeggen en is het nog te vroeg voor. Het enige wat we kunnen doen, is elkaar steunen. Steun bieden en hopen dat het allemaal goed gaat. Voetbal is dan even niet belangrijk", relativeert hij. "Zeker niet als je broer ook vraagt of hij me kan zien. Dan heb je geen keuze."

IJsselderby

Dan even terug naar de IJsselderby, een vervelend bruggetje die Hake kan begrijpen. "Ik heb het vorige week natuurlijk wel meegekregen, ondanks dat je in het ziekenhuis bent. Je wilt ook wel een klein beetje op de hoogte blijven hoe het gaat. Maar het gaat allemaal wel half langs je heen."
René Hake na zwaar auto-ongeluk van broer: "Hopen dat het allemaal goed komt"

Meelevend

Komende vrijdagavond staat de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma en in de aanloop naar dat duel hoopt Hake zijn gedachten te verzetten. "Je gedachten dwalen wel steeds af, want je hoopt dat dingen in positieve zin veranderen. Maar uiteindelijk is het ook weer een goede afleiding. Het geeft ook weer energie. Ik ben deze week ook goed opgevangen door de selectie en staf, die heel meelevend waren."

Halilovic

Evenals GA Eagles kent ook Fortuna Sittard een hoopvolle start van het seizoen. Met als smaakmaker de fijnbesnaarde Alen Halilovic binnen de gelederen. "Dat is een speler die steeds meer aan het opvallen is. En zeker ook afgelopen week. Als je ziet bij hoeveel kansen en mogelijkheden hij betrokken is, dan zie je een kwaliteit-speler. Maar als team zijnde zijn ze ook behoorlijk goed. Ze hebben extra kwaliteit kunnen toevoegen. Het was al een taaie tegenstander, maar met die nieuwe impulsen staan ze er nu al goed voor."
De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard is vrijdagavond live te beluisteren in De Oosttribune op Radio Oost. Ook op rtvoost.nl en de RTV Oost-app mis je niets van de tweestrijd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.