Nieuws

112 Nieuws: Flinke file op N337 na ongeluk | Scooterrijder gewond in Hengelo

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van vrijdag in onze provincie.

18.15 uur | Flinke file op N337 na botsing met meerdere auto's

Op de IJsseldijk stond aan het begin van de avond een flinke file nadat op die weg meerdere auto's op elkaar waren gebotst. Een busje botste achterop een auto die op zijn beurt weer doorschoot tegen een andere auto. De politie kwam ter plaatse om het verkeer te regelen.
Drie auto's raakten betrokken bij een aanrijding op de N337
Drie auto's raakten betrokken bij een aanrijding op de N337 © NewsUnited/ Rens Hulman
Een bestuurder van één van de auto's moest mee naar het ziekenhuis. De twee andere bestuurders bleven ongedeerd. Een berger kwam ter plaatse om twee van de drie betrokken voertuigen af te voeren. De voorste auto kon met lichte schade verder rijden.

18.10 uur | Gewonde na botsing tussen auto en taxibus

Bij een botsing tussen een auto en een taxibus in Hengelo is vanmiddag volgens omstanders één persoon gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Westelijke Esweg met de Henry Woodstraat. De auto botste door nog onbekende oorzaak achterop de taxibus.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk
In Hengelo botste vanmiddag een auto achterop een taxibusje.
In Hengelo botste vanmiddag een auto achterop een taxibusje. © NewsUnited / Dennis Bakker

18.03 uur | Weer aanhanger losgeslagen op A1 bij IJsselbrug

Of automobilisten in de omgeving van Deventer kunnen geen aanhangwagen achter een auto bevestigen, of het is gewoon dom toeval. Voor de derde keer in betrekkelijk korte tijd raakte een aanhangwagen los tijdens een ritje over de IJsselbrug. De aanhangwagen schoot de hele weg over en eindigde in de middenberm tegen de vangrail. Een automobilist kon volgens de politie de aanhangwagen nog net ontwijken. Twee keer eerder ging het de afgelopen maanden ook al mis op de A1 bij Deventer.
Een aanhangwagen schoot vandaag los op de A1 bij Deventer
Een aanhangwagen schoot vandaag los op de A1 bij Deventer © NewsUnited/ Rens Hulman

16.15 uur | Fietsster gewond bij aanrijding in Enschede

Op de kruising van de B.W. ter Kuilestraat met de Zweringweg is een fietsster gewond geraakt toen zij in aanraking kwam met een auto. De fietsster is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.
Fietsster gewond bij aanrijding met auto in Enschede.
Fietsster gewond bij aanrijding met auto in Enschede. © News United/Dennis Bakker

15.38 uur | Scooterrijder gewond bij aanrijding in Hengelo

Een scooterrijder is vanmiddag in Hengelo gewond geraakt toen hij werd aangereden door een automobilist. Dat gebeurde op de kruising van de Twekkelerweg met de Enschedese Havenweg. De scooterrijder kwam tegen de zijkant van de auto terecht en raakte hierbij gewond. De kruising is afgesloten voor het verkeer. De politie doet onderzoek.
Scooterrijder gewond in Hengelo bij een aanrijding met een auto.
Scooterrijder gewond in Hengelo bij een aanrijding met een auto. © NewsUnited/ Dennis Bakker

12.05 uur | Vrouw gewond na val met fiets

Een oudere vrouw is rond het middaguur gevallen met haar fiets op de Bachlaan in Zwolle. Ze is daarbij zwaargewond geraakt en met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Buurtbewoners hebben eerste hulp verleend. Ook de traumahelikopter was verzocht bijstand te verlenen, maar die is uiteindelijk toch niet opgestegen. Vermoedelijk is de vrouw tijdens het fietsen onwel geworden.
Vrouw valt van fiets en wordt met spoed naar ziekenhuis gebracht
Vrouw valt van fiets en wordt met spoed naar ziekenhuis gebracht © Hugo Janssen/Persbureau Heitink

11.50 uur | Camperbeurs Hardenberg veroorzaakt verkeerschaos

De camperbeurs in de Evenementenhal in Hardenberg geeft vandaag flinke verkeersoverlast op de wegen in en rond Hardenberg. Omstanders spreken van een chaos op de toegangswegen naar de hal. Bezoekers doen er gemiddeld een uur over om een parkeerplek te vinden. De camperbeurs is de grootste in zijn soort van het land en trekt ieder jaar weer tienduizenden bezoekers.
Volle parkeerplaats bij Evenementenhal in Hardenberg, publiek komt massaal af op camperbeurs
Volle parkeerplaats bij Evenementenhal in Hardenberg, publiek komt massaal af op camperbeurs © Gert Stegeman

11.00 uur | Sligro tijdelijk dicht door weglekkend koelgas

De brandweer is vanmorgen opgeroepen voor een melding van gevaarlijke stoffen in het pand van groothandel Sligro aan de Boerendanserdijk in Zwolle. Uit metingen in het pand bleek dat er sprake was van koelgas dat weglekte uit de koelinstallatie. Het personeel is de straat opgestuurd, want bij hogere waarden is koelgas gevaarlijk voor de gezondheid. Een monteur heeft het lek inmiddels verholpen. Het is nog niet bekend wanneer de Sligro die tijdelijk gesloten is, weer voor klanten open mag. Waarschijnlijk is dat tegen of rond het middaguur
Personeel Sligro naar buiten gestuurd in verband met koelgaslek
Personeel Sligro naar buiten gestuurd in verband met koelgaslek © PNN

10.45 uur| Fietsster gewond bij botsing in Zwolse tunnel

Bij de ingang van de fietstunnel onder de Ceintuurbaan in Zwolle is vanmorgen een fietsster achterop een scootmobiel gereden. De fietsster raakte daarbij gewond. Volgens omstanders had het slachtoffer de voorligger niet opgemerkt omdat ze met haar telefoon bezig was. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis dat toevallig dichtbij de tunnel staat.
Fietsster raakt gewond bij aanrijding in tunnel
Fietsster raakt gewond bij aanrijding in tunnel © PNN

10.20 uur | Bewoner azc weggestuurd na aanval met mes

De politie is afgelopen nacht tweemaal te hulp geroepen bij incidenten op het azc in Heemserveen. Bij een van de incidenten ging een bewoner een ander te lijf met een groot mes. Niemand raakte hierbij gewond. De 23-jarige man met het mes is vervolgens weggestuurd van het azc. Toen hij niet wegwilde is de asielzoeker door de politie meegenomen en afgezet op het station. Hij mag van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers een week lang niet komen op het azc.
Later in de nacht was er opnieuw sprake van een ruzie waarvoor de politie andermaal naar het azc moest komen. De toedracht en aanleiding van de onenigheid was onduidelijk. Van de betrokken ruziemakers wilde niemand wat zeggen. Omdat er geen gewonden waren gevallen is de politie uiteindelijk weer vertrokken.
Onrustige nacht op het azc in Heemserveen
Onrustige nacht op het azc in Heemserveen © Gert Stegeman

09.40 uur | Auto eindigt in heg van voortuin na aanrijding

Op de kruising van de Middeldijk en Dommelerdijk bij Nieuwleusen zijn vanmorgen een bestelbus en een auto hard tegen elkaar gebotst. Na de klap schoot de auto door en reed dwars door een heg de voortuin van een woning in. De brandweer heeft de bestuurder van de auto moeten bevrijden; hij zat klem en kon er niet op eigen kracht uitkomen. Een aanvliegende traumahelikopter vanuit Groningen is onderweg teruggekeerd, omdat van de trauma-arts niet nodig bleek. Beide bestuurders hielden geen noemenswaardig letsel over aan het ongeval.
Auto belandt in voortuin van woning
Auto belandt in voortuin van woning © Enzio Ardesch/ProNews

07.15 uur | Fietser gewond na aanrijding met auto

Een fietser is gisteravond laat geschept door een auto in Enschede. De aanrijding vond plaats op de rotonde van de Knalhutteweg/Broekheurne-Ring/Zuid Esmarkerrondweg. De fietser kwam na de klap hard tegen de voorruit van de auto terecht en raakte daarbij gewond. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. Ook deed de politie onderzoek naar de staat van de auto. De weg was geruime tijd afgesloten voor het verkeer.
Fietser geschept door auto in Enschede
Fietser geschept door auto in Enschede © Dennis Bakker/News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.