Nieuws

Honderden automobilisten in de rij voor een gratis tankbeurt in Enschede

Een enorme rij auto's op de de Kuipersdijk. Allemaal automobilisten die hoopten gratis te mogen tanken in Enschede.
Een enorme rij auto's op de de Kuipersdijk. Allemaal automobilisten die hoopten gratis te mogen tanken in Enschede. © NewsUnited/ Dennis Bakker
Vijftig automobilisten mochten aan het einde van de middag gratis tanken aan de Kuipersdijk in Enschede. Een veelvoud van dat aantal deed een poging om dat voordeeltje mee te pakken. Een actie van AVIA, dat een nieuwe locatie opende, trok honderden automobilisten naar de Kuipersdijk. Dat leverde een enorme rij auto's op voor het tankstation dat decennia door BP werd geëxploiteerd. De actie leidde zelfs nog tot een opstootje.
Als iets gratis is, staan Nederlanders vaak vooraan. En zeker als het gaat om zoiets duurs als benzine.
Chaos vanwege gratis tanken in Enschede
Politie en handhaving kwamen naar de Kuipersdijk om de verkeersdrukte in goede banen te leiden. Er waren nogal wat teleurgestelde automobilisten die in de gaten kregen dat zij niet tot de eerste vijftig gelukkigen behoorden. Dat betekende dat veel auto's besloten te keren. Dat gedraai leidde tot overlast voor andere weggebruikers, wat weer een boel geschreeuw en getoeter tot gevolg had.
Flinke drukte vanmiddag aan de Kuipersdijk waar de eerst vijftig automobilisten gratis mochten tanken.
Flinke drukte vanmiddag aan de Kuipersdijk waar de eerst vijftig automobilisten gratis mochten tanken. © NewsUnited/ Dennis Bakker
Om de actie in goede banen te leiden, was een aantal voorwaarden aan de actie verbonden. Zo was een gratis tankbeurt maximaal 75 euro waard en mochten er geen jerrycans worden gevuld. Ook mochten automobilisten niet al ruim voor het begin van de actie op het terrein van het tankstation parkeren.
Deze vrouw behoorde tot de gelukkigen die gratis mochten tanken in Enschede, vandaag.
Deze vrouw behoorde tot de gelukkigen die gratis mochten tanken in Enschede, vandaag. © NewsUnited/ Dennis Bakker
Eén automobilist bleek dat wel gedaan te hebben. Deze automobilist had zijn auto in de wasbox verstopt. Dat leverde een resoluut nee op van de organisator van de actie en een klein opstootje. De man was toch in de rij gaan staan en weigerde te begrijpen dat dit niet de bedoeling was volgens de regels die aan de actie waren verbonden. Na tussenkomst van de politie was het snel opgelost en vertrok de valsspeler.
Uiteindelijk verliep de actie verder rustig, behalve dan dat het flink druk was op de Kuipersdijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.