Nieuws

BBB-frontvrouw stelt Mariënheem gerust over aanpak N35: "Dan ziet de Kamer er ietsje anders uit denk ik"

Caroline van der Plas van BBB heeft er vertrouwen in dat het nog goed komt voor de inwoners van Mariënheem
Caroline van der Plas van BBB heeft er vertrouwen in dat het nog goed komt voor de inwoners van Mariënheem © ANP
Geruststellende woorden van fractievoorzitter Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging voor de inwoners van Mariënheem. Het komt uiteindelijk wel goed met die rondweg om hun dorp. Dat zei Van der Plas vanmiddag op Radio Oost, waar ze inging op het wegstemmen van een motie van haar partij om de beloofde honderd miljoen voor de weg alsnog te laten staan.
Op advies van premier Mark Rutte stemden de grote partijen in de Kamer tegen die motie. "Het is jammer dat CDA en VVD hier tegen hebben gestemd want ze hadden wel een statement kunnen maken naar het demissionaire kabinet. Ik vind het jammer dat ze dat niet hebben aangedurfd."

Begrotingsbehandeling

Van der Plas wijst echter ook op de begrotingsbehandeling van de commissie Infrastructuur en Water. De plek waar in de Kamer over de wegen in Nederland wordt gesproken. "Bij de begrotingsbehandeling kunnen wij een amemdement indienen, een wijziging op een wetsvoorstel", legt Van der Plas uit. "We zijn nu bezig om daar goede dekking voor te vinden. Hopelijk gaan ook de coalitiepartijen daar in mee."
Daar heeft ze goede hoop op. "Ik ga er alles aan doen om het voor elkaar te krijgen. Ze moeten zeker hoop houden. De begrotingsbehandeling van I en W is na de verkiezingen. Dan ziet de Kamer er ook ietsje anders uit, denk ik."

Belangrijk thema

Los van het vinden van dekking voor de aanleg van de weg gaat het volgens Van der Plas hier over nog een belangrijk thema als de N35 aan bod komt. "De weg staat symbool voor gebrek aan aandacht voor de regio. Het is één van de voorbeelden. Maar wat hier ook nog speelt, is de betrouwbaarheid van de overheid. Drie ministers hebben dit al beloofd aan Mariënheem en nu komt het er toch niet van dus de overheid toont zich onbetrouwbaar."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.