Betaald voetbal

Go Ahead Eagles op heerlijke voetbalavond ruim langs Fortuna Sittard

Go Ahead Eagles heeft de derde zege van het seizoen binnen. In de kolkende Adelaarshorst zegevierde de equipe van René Hake met 3-0 over Fortuna Sittard, dat in de eerste vijf duels nog geen enkele nederlaag leed. De doelpunten kwamen op naam van Oliver Edvardsen, Sylla Sow en Philippe Rommens.
Daarmee vindt Go Ahead Eagles zich met tien punten na vijf duels in ieder geval voor even terug op een knappe vijfde plek. Een marge die de ploeg goed kan gebruiken aangezien er een loodzware week wacht met pittige uitwedstrijden tegen titelkandidaten PSV (woensdag) en Feyenoord (zaterdag).

Hake terug

Tegen Fortuna keerde trainer Hake weer terug langs de lijn. Na een emotionele week, waarin zijn broer zwaargewond raakte bij een ernstig auto-ongeluk, probeert de oefenmeester de draad op te pakken, zo goed en zo kwaad als dat gaat.
Rene Hake stond vanavond weer langs de lijn als trainer van Go Ahead Eagles
Rene Hake stond vanavond weer langs de lijn als trainer van Go Ahead Eagles © ANP

Adekanye

Voor het treffen met de nog ongeslagen Limburgers had Hake weer de beschikking over de van een schorsing teruggekeerde Adekanye. Nauber verving centraal achterin Amofa, die vorige week met een domme rode kaart zijn elftal erg benadeelde in de IJsselderby en deze week op het matje moest komen bij zijn trainer.
De brille van rasvoetballer Adekanye zorgde direct voor wat extra schwung. De thuisploeg drukte Fortuna al vroeg ver terug richting de eigen zestien. Oliver Edvardsen en aanvoerder Kuipers - die voorafgaand aan de wedstrijd een ingelijst shirt kreeg ter ere van zijn 100ste duel - kregen goede mogelijkheden, maar de openingsgoal bleef nog even uit.

Geschiedenisboeken

Een duik in de geschiedenisboeken leert echter dat men aan de Vetkampstraat dan niet hoeft te wanhopen. Fortuna is de enige ploeg waar Go Ahead Eagles vorig Eredivisieseizoen zes punten tegen pakte en twee clean sheets tegen noteerde. Tel daarbij op dat de Deventer club op 25 januari van dit jaar voor de laatste keer met lege handen stond na negentig minuten voetbal in De Adelaarshorst en een doelpunt is nooit ver weg.

Edvardsen scoort

Het blijkt even later. Vlak voor rust snijden Deijl en Adekanye nog maar eens door de Limburgse achterhoede, waarna laatstgenoemde met een lage voorzet de ingelopen Oliver Edvardsen bereikt: 1-0. Naamgenoot Victor had de wedstrijd kort na de theepauze al min of meer kunnen beslissen. De Zweedse Edvardsen, deze zomer voor veel geld binnengehaald als vervanger van Isac Lidberg, trof echter de paal en wacht nog altijd op die bevrijdende eerste treffer.
Man of the Match Oliver Edvardsen (l) wordt geknuffeld door Adekanye na zijn doelpunt
Man of the Match Oliver Edvardsen (l) wordt geknuffeld door Adekanye na zijn doelpunt © ANP
Daarmee hield Go Ahead Eagles het onnodig spannend in de stijf uitverkochte Adelaarshorst, de iconische voetbaltempel die bij het invallen van de duisternis nóg rauwer wordt. De tienduizend bloedfanatieke fans werden niet teleurgesteld. Al kwam Fortuna nog wel akelig dicht bij een puntje. De Lange stond aan de grond genageld bij een afstandsschot van Duarte, maar de paal bracht redding.

Hake, Hake, we worden kampioen!

Het was uiteindelijk invaller Sylla Sow die een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een einde maakte. Een kopbal van Willumsson werd nog ternauwernood gekeerd door Fortuna. De rebound belandde voor de voeten van Sow, die geen moment twijfelde en luttele seconden later kon feesten met de uitzinnige B-Side. Rommens zorgde in extremis ook nog voor de 3-0 met een slimme vrije trap. Het Hake, Hake, we worden kampioen! dat vervolgens massaal ten gehore werd gebracht was het slotstuk van een heerlijke voetbalavond in De Adelaarhorst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.