Nieuws

Gezin schrikt wakker van brandende scooter voor woning: "Je bent meteen in paniek"

Politie onderzoekt brand bij woning in Almelo
Politie onderzoekt brand bij woning in Almelo © News United / Floris Kayim
Oorverdovend gepiep van de rookmelder wekte vanochtend vroeg de bewoonster, haar partner en haar vier kinderen uit een diepe slaap. Een deel van haar woning aan de Schaepmanlaan in Almelo stond vol rook door een brandende scooter pal voor het huis. Een raam op de begane grond was al gesprongen door de intense hitte en de bewoonster dacht maar één ding: "zo snel mogelijk het huis uit."
Het is een halve dag na de gebeurtenis als ze haar verhaal doet. "Je bent in paniek als je zo wakker wordt." Maar ondanks die paniek had ze toch nog de tegenwoordigheid van geest om haar kinderen via een achterraam eerst verse lucht in te laten ademen, voor ze door de rook uit het huis vluchtten. Rook van de brandende scooter ging namelijk via het openstaande badkamerraam al naar binnen.
Scooter in brand pal voor woning in Almelo

Vragen

Met trillende stem zegt ze dat ze het idee heeft dat het om brandstichting gaat. "Maar wie heeft dat dan gedaan?" vraagt ze zich af. Enkele weken geleden werd er een ruit ingegooid bij de woning. Ook daarvan weet ze niet wie erachter zit. Wat de bewoonster wel weet is dat zij en haar kinderen en haar vriend de komende nacht niet in haar huis willen slapen.

Onderzoek

"We zijn enorm geschrokken. Ik vind het een heel eng idee dat dit met opzet kan zijn gedaan", zegt de bewoonster. Na het blussen van de brand is de politie vanochtend met een buurtonderzoek begonnen. Onderdeel daarvan is de zoektocht naar beelden van bijvoorbeeld videodeurbellen. Mogelijk dat daarop te zien is wat er is gebeurd. Ook gaat de forensische recherche op zoek naar sporen bij de uitgebrande scooter voor het zwartgeblakerde huis.
Scooter ging in vlammen op
Scooter ging in vlammen op © News United / Floris Kayim

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.