Nieuws

Acht Overijsselaars op kieslijst BBB voor Tweede Kamerverkiezingen

De kandidaten van de BBB voor de Tweede Kamerverkiezingen in november
De kandidaten van de BBB voor de Tweede Kamerverkiezingen in november © ANP
De BoerBurgerBeweging heeft vandaag in Bathmen de kieslijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen bekendgemaakt. Achter het boegbeeld Caroline van der Plas uit Deventer staan er nog zeven Overijsselaars op de lijst met in totaal 48 personen.
De eerste Overijsselaar na 'founding Mother' Van der Plas staat op nummertje zes: Cor Pierik uit Genemuiden.
Pierik wordt op de kandidatenlijst gevolgd door Jasper Rekers (nummer 13) uit Enschede, Laurens van Vliet (nummer 16) uit Dalfsen, Erik Stegink (nummer 23) uit Bathmen, Jordy Evers (nummer 29) uit Zwolle, Eric Floors (nummer 36) uit Deventer en Joke Luitwieler-Bosma (nummer 37) uit Giethoorn.

Veel sollicitaties

"Er hebben heel veel mensen gesolliciteerd", zegt BBB-leider Caroline van der Plas. "Dat is natuurlijk niet onlogisch, omdat Overijssel is waar we vandaan komen." Volgens Van der Plas was het 'een heel karwei' om uit de 500 sollicitaties de juiste kandidaten te selecteren. "Maar we hebben een mooie lijst met namen uit alle provincies."
De kandidaten werden gepresenteerd op de Bathmense kermis:
BBB presenteert kandidatenlijst op kermis in Bathmen

Randstad

Zoals eerder gemeld staat de beoogde premierskandidaat voor de BBB Mona Keijzer uit Volendam op de tweede plek. Wat opvalt is dat niet alleen maar kandidaten uit de regio in de top tien van de BBB staan. Ook de Randstad is vertegenwoordigd met de Amsterdamse Claudia van Zanten op de zevende plek en Hagenaar Jean Rummenie op de achtste plek.
BBB presenteerde de kandidatenlijst bewust op de kermis in Bathmen. "Dit is hét verbindingsfeest tussen mensen. Het is een heel dorpsfeest en daar staat BBB ook voor", zegt Van der Plas. "Boeren en burgers komen hier bij elkaar om lekker een feestje te vieren. En Bathmen is natuurlijk onze thuisbasis."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.