nieuws

3400 handtekeningen van voor- en tegenstanders azc in Enschede aangeboden aan gemeentraad

De tegenstanders van het toekomstige asielzoekerscentrum in Enschede hebben vanavond de ingezamelde handtekeningen overhandigd aan de gemeenteraad. Die zou zich het signaal ter harte moeten nemen, aldus initiatiefnemer AZC Alert. Die zamelde de afgelopen weken 3400 stemmen in voor en tegen een azc op het Esmarkerveld.
Ruim 3212 mensen spraken zich uit tegen de vestigingen van een azc op die plek voor 600 asielzoekers, 175 mensen stemden voor. De handtekeningen werden overhandigd voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering waarin de politiek een besluit neemt over het nieuwe azc.
Zo'n honderd bewoners van het naastgelegen Dolphia, Eschmarke, Glanerbrug en de wijk Voskamp wonen de gemeenteraadsvergadering bij. Zij kunnen vanuit de Burgerzaal via een groot scherm meekijken. De buurtbewoners verzamelden op het Ei van Ko voor het stadhuis waar vorige week een grimmige sfeer heerste toen voor- en tegenstanders elkaar daar ontmoetten.
Vanavond bleef het op het Ei van Ko rustig. Het aantal agenten en beveiligers in het stadhuis is dan ook beduidend minder dan vorige week, toen 75 politiemensen waren ingezet.
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.