nieuws

Verdachte dodelijke steekpartij Sluitersveldssingel Almelo voor de rechter

De rechtbank in Almelo behandelt vandaag de strafzaak rond de dood van een 45-jarige man uit Almelo. De man kwam in de nacht van 23 op 24 januari door messteken om het leven.
Dat gebeurde tijdens een ruzie tussen twee groepen in de hal van een flat aan de Sluitersveldssingel in Almelo. Bij het steekincident raakten ook drie andere personen gewond. Na het misdrijf vluchtte de hoofdverdachte de stad in. Hier zou hij tegen een getuige hebben geroepen: "Ik geloof dat ik zojuist iemand vermoord heb".

In de weken na de steekpartij zijn negen mensen opgepakt, onder wie de 16-jarige zoon van het slachtoffer. Voor justitie was er echter geen aanleiding een aantal van hen langer vast te houden. Bijzonder in deze zaak is dat één van de verdachten een mes kreeg in een tas met kleren toen hij in het arrestantencomplex in Borne zat. Dat was niet gevonden toen de tas was afgegeven door familieleden, maar werd later pas gevonden.
Voor de behandeling van de strafzaak is de hele dag uitgetrokken. Nabestaanden en andere belangstellenden zijn in groten getale naar de rechtbank gekomen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.